Starší rohlíky pokrájíme na plátky, které krátce namáčíme v mléce se žloutky a citronovou kůrou, klademe do zapékací mísy vymazané máslem. Na rohlíky poklademe plátky oloupaných hrušek bez jádřinců, posypeme dle chuti cukrem a skořicí, můžeme pokapat citronovou šťávou. Na hrušky dáváme další vrstvu namočených rohlíků...
2
Vrstvy můžeme několikrát opakovat, dle chuti můžeme do žemlovky přidat například i ořechy nebo rozinky. Zapékací mísu přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péct na střední teplotu na cca 35 minut. Poté vyndáme, vršek žemlovky potřeme pevným sněhem ze dvou bílků a lžičky cukru, jemně zasypeme skořicí a cukrem a dáme ještě zapéct do zezlátnutí sněhové čepice. Po vyndání z trouby necháme minutku odpočinout, pak nakrájíme a podáváme.
3
Rohlíkové vrstvy můžeme při vrstvení pro zjemnění pokapat rozpuštěným máslem.