• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hrušková povidla II.
Napište svůj komentář k receptu

Hrušková povidla II.

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrušková povidla II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg hrušky
    • 500
      g jablka
    • 500
      g cukr krupice
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 3
      balíček petosa
    • 1
      balíček petol

Postup přípravy receptu

1
Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku.
2
Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou houstnout, přidáme 3/4 z množství cukru a znovu dusíme.
3
Zbytek cukru smícháme s petosou a přidáme ke zhoustlým povidlům a ještě několik minut povaříme.
4
Doplníme petolem, který rozpustíme v trošce vody a procedíme přes cedníček. Povidla ještě krátce necháme přejít varem a plníme do suchých sklenic.
5
Naplněné sklenice bez víček dáme do teplé trouby, aby se na povrchu utvořil škraloup, potom zavíčkujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková bryja s plackami

Hrušková bryja s plackami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 30. 8. 2008 23:54

    povidla jsou dobrá, ale příliš dlouho se vaří a z takového množství čerstvého ovoce nakonec byly 4 malé skleničky.Tak jsem je ozdobila cervenou kosteckou a obvazala provazkem a mam z nich radost jako z takovych poctivych zaslouzenych soliteru!

  • Daniela Burdová | 17. 9. 2007 15:07

    Ano, pektogel je náhrada za petosu a petol. Ale myslím, že ho není vůbec potřeba použít, jablka a kyselina citrónová želírují dostatečně a když necháte povidla zaschnout v troubě neměly by se kazit.

  • Věra Petříková | 26. 9. 2006 09:59

    Problém je, že petosa se již dávno nevyrábí a petol také ne. Vyrábí se pektogel a spousta dalších přípravků, ale nikdo se nedoví, jestli je to náhrada za petosu , či je to něco jiného. A teď, babo raď!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrušky Jablka Kyselina citronová Petol Petosa
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Salámový aspik

Salámový aspik

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

32
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Vaječné muffiny ve slanině
Vaječné muffiny ve…
15
Dušené zelí
Dušené zelí
13
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Hrušková povidla II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact