• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hrušková povidla II.
Napište svůj komentář k receptu

Hrušková povidla II.

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrušková povidla II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg hrušky
    • 500
      g jablka
    • 500
      g cukr krupice
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 3
      balíček petosa
    • 1
      balíček petol

Postup přípravy receptu

1
Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku.
2
Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou houstnout, přidáme 3/4 z množství cukru a znovu dusíme.
3
Zbytek cukru smícháme s petosou a přidáme ke zhoustlým povidlům a ještě několik minut povaříme.
4
Doplníme petolem, který rozpustíme v trošce vody a procedíme přes cedníček. Povidla ještě krátce necháme přejít varem a plníme do suchých sklenic.
5
Naplněné sklenice bez víček dáme do teplé trouby, aby se na povrchu utvořil škraloup, potom zavíčkujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková bryja s plackami

Hrušková bryja s plackami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 30. 8. 2008 23:54

    povidla jsou dobrá, ale příliš dlouho se vaří a z takového množství čerstvého ovoce nakonec byly 4 malé skleničky.Tak jsem je ozdobila cervenou kosteckou a obvazala provazkem a mam z nich radost jako z takovych poctivych zaslouzenych soliteru!

  • Daniela Burdová | 17. 9. 2007 15:07

    Ano, pektogel je náhrada za petosu a petol. Ale myslím, že ho není vůbec potřeba použít, jablka a kyselina citrónová želírují dostatečně a když necháte povidla zaschnout v troubě neměly by se kazit.

  • Věra Petříková | 26. 9. 2006 09:59

    Problém je, že petosa se již dávno nevyrábí a petol také ne. Vyrábí se pektogel a spousta dalších přípravků, ale nikdo se nedoví, jestli je to náhrada za petosu , či je to něco jiného. A teď, babo raď!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrušky Jablka Kyselina citronová Petol Petosa
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

69
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
63
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
62
Výborný dresing
Výborný dresing
46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Hrušková povidla II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact