Omyté hrušky oloupáme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na malé kousky, můžeme je propasírovat masovým strojkem. Dáme do hrnce, mírně podlijeme vodou, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme dokud není z hrušek kaše.
Přisypeme lžičku kyseliny citronové, skořici a vanilkový cukr, necháme ještě přejít varem a horká povidla plníme do sklenic. Uzavřeme víčky, obrátíme sklenice a necháme vychladnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Věra Štroblová
|7. 9. 2009 15:21
No koukejme se já to našla..... no ale musí se to vařit opravdu dloooooouho než to zhoustne.... takže to fakt jde když se chce :-))
Gábina H
|3. 10. 2008 12:46
Na odhánění vos jsme se letos na dovolené v Řecku naučili skvělý trik. Dejte do misky vyložené alobalem mlekou kávu a zapalte. Káva doutná a vosám to "nevoní", takže odletí pryč.
tereza R
|13. 9. 2008 09:35
Jo, a nemlela jsem na strojku, nýbrž použila tyčový mixér, který předkrájené hrušky perfektně rozmixoval*
tereza R
|13. 9. 2008 09:28
Dělala jsem minulý týden(jen cukru méně,cca 200g, hrušky byly dost sladké) a šlo to dobře. Je pravda, že je třeba trpělivosti, vařila jsem asi 2h, odháněla vosy a přítele:-)ale výsledek stojí za to*
Sylva
|23. 9. 2006 17:34
no moc to nejde
Věra
|17. 10. 2005 08:09
Tento recept jsem dělala, vaří se asi 2 hodiny i déle dle hustoty mírným varem a ještě vám mohu doporučit vynikající hruškový džem se zázvorem,na těchto stránkách. Vyzkoušela jsem a doporučuji. Dělala jsem ho s čertvým zázvorem a želírovacím cukrem. Je to opravdu pochoutka a doporučuji dělat rovnou ze dvojité dávky. Pokud vyzkoušíte napiště jak se povedlo, je opravdu "fenomenální"
Pája
|15. 10. 2005 15:53
Prosím Vás, máme letos dobrou úrodu hrušek, tak bych ráda udělala hrušková povidla. Na internetu jsem našla spoustu receptů, které se dost liší. Můžete mi prosím napsat nějaký osvědčený recept ? Moc děkuji.