• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hrušková povidla
Napište svůj komentář k receptu

Hrušková povidla

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hrušková povidla
6fotografií
Nahrát fotku
 

Připravte si báječná domácí povidla z hrušek ochucených badyánem, skořicí, hřebíčkem a trochou tuzemáku. Dají se využít při přípravě moučníků nebo jíst jen tak s chlebem.

Suroviny

4 porce
    • 1,50
      kg hrušky
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 0,50
      lžička hřebíček mletý
    • 0,50
      lžička badyán
    • 300
      g třtinový cukr
    • 4
      lžíce tuzemák

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců. Dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Přidejte koření, cukr a promíchejte.

RADA: Tipy na další recepty z hrušek!

2
Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a nalijte do ní hruškovou směs. Dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte asi 90 minut. Během pečení se bude ovoce zbavovat přebytečné vody, takže povidla občas promíchejte, aby se nepřipalovala.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

3
Do hotových povidel přimíchejte tuzemák, naplňte je do horkých sklenic, zavřete, na pár minut otočte dnem vzhůru, otočte zpět a nechte vychladnout.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Hruškové carpaccio

Hruškové carpaccio

Hruškové zimní pohlazení

Hruškové zimní pohlazení

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Hřebíček mletý Hrušky Skořice - mletá Třtinový cukr tuzemák

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

61
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
50
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
45
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Hrubasova vepřová rychlovka
Hrubasova vepřová rychlovka
Hrušková bryja s plackami
Hrušková bryja s plackami
Hrušková granola
Hrušková granola
Hrušková povidla
Hrušková povidla
Hruškové carpaccio
Hruškové carpaccio
Hruškové kuřecí - minutka
Hruškové kuřecí - minutka
  • Recepty.cz
  • Hrušková povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact