Vše (mimo ovoce) smícháme, pokud je těsto husté (drobí se), je možné ho naředit trochou mléka, pokud je řídké (teče), přidáme trochu krupice a strouhanky (záleží a "vlhkosti" tvarohu a velikosti vajec). Do těsta balíme ovoce (např. meruňky, jahody apod.). Navlhčenýma rukama tvoříme knedlíky jako větší ping-pongové míčky. V osolené vodě vaříme cca 7 minut a podáváme. Sypeme tvarohem na strouhání, cukrem a pokapeme rozpuštěnám máslem.
2
Z uvedené množství je - podle velikosti - cca 40 kousků, takže bohatě pro 4 porce.
S velkým nadšením jsem se vrhla do těchto jednoduchých knedlíků, zatím jsem dělala jen z odpalovaného těsta, tak jsem byla zvědavá.
Bohužel mě teda velmi zaskočilo jak se to těsto lepilo, přidala jsem tedy trošku mouky a s navlhčenýma rukama bych ty knedlíky neudělala, musela jsem je mít pomoučené.
Jinak chuťově byly dobré, dělala jsem s meruňkami, takže byly velikosti asi tak golfového míčku, tak jsem je vařila asi 15-20 minut a nerozvařily se :-)
Včera jsem tento recept vyzkoušela s jahodami a musím říci že knedlíky byly moc dobré. Dáváme za 1 a doporučuji.
Marie Šindelová
|14. 9. 2009 07:38
Ovocné knedlíky se povedly!A ta barva!Dělám kynuté,tvarohové...,tak jsem chtěla vyzkoušet i ty vaše.Měli jsme švestkové.
Simča Sládková
|12. 8. 2008 19:38
Moniko, jsem ráda, že se povedly.... Je to fakt jednoduché i pro začátečníky. Dnes vložím ještě jeden recept - na Babičiny jablkáčky. Je to taky tvarohové těsto a jablka se míchají přímo do těsta. Já je vařím hlavně teď, když nám padají kvanta jablek....
Monika
|14. 7. 2007 23:21
dnes jsem těchto knedliků udělala ze dvou dávek, bylo jich asi milion tak jsem nějaké zmrazila a hlavně strašně se mě povedli a to jsem antikuchař a ovocné knedlíky jsem dělala poprvé!!! Jsou výborné!!! Skvělí jednoduchý recept!
Hrbek Apina
|8. 7. 2007 23:35
I ja se snazila udelat ovocne knedliky z trarohoveho testa zde v USA. Bohuzel muj osvedceny a vyzkouseny recept ktery jsem mela z domova mi tu nevysel ani jednou, testo se v hrnci rozpadlo. Myslim si, ze muj neuspech vezi v tvarohu, ktery je tu jiny nez z jakeho jsem delavala knedliky v Cechach. Rada bych zkusila tento recept, jen bych se jeste chtela zeptat "Anonym" jaky tvaroh pouziva ona na delani knedliku v USA. Predem dekuji.
Jana Hepová
|5. 7. 2007 12:27
jsou dobré,dnes byly s meruňkama,ale pro 4 osoby asi né.tak jenom pro 3,Aspoň u nás.
Simča Sládková
|5. 6. 2007 13:01
Nikdy jsem to takto nezkoušela, ale jsem přesvědčena, že by to takto také šlo.... Asi bych z těsta dělala velkou lžicí takové větší noky a uvařila je. A pak na to dala na kousky nakrájené čerstvé jahody posypané cukrem :o)))) Mňam, úplně na to mám chuť, taky nemusím takové ty "spařené" jahody z vnitřku knedí....
Eva Obadálková
|4. 6. 2007 08:14
já bych chtěla tyto knedlíky dělat s jahodama,ale nechci jahody vařit,není to ono,tak mohlo by se to vařit jen tak a a ovoce dát navrch?
Simča Sládková
|3. 4. 2007 22:06
Ájo, klidně to můžeš dělat bez ní, kurkumy se dává jen troška pro pěknější (žlutější) barvu těsta. Takže nemáš-li kurkumu (či nechceš-li ji z jakéhokoli důvodu dávat) směle do knedlíků i bez ní :o))))).
aja zavodna
|2. 4. 2007 11:21
musí se dát do těch ovocných knedlíku kurkuma?
Anonym
|29. 3. 2007 00:46
Simi, jsou moc dobre, porad hledam recepty na ruzne ceske knedliky, ktere bych mohla delat zde, v USA a tyto jdou, krupici detskou zde sezenu. Diky ti a docela jsem rada, ze i zde jsem te nacapala a to proto, ze malo pises!!!! cau Marie.
Simča Sládková
|29. 9. 2006 11:13
Ještě doplnění - tyto knedlíky se dají docela dobře mrazit, i když mně se lépe osvědčilo mrazit samotné ovoce a pak v zimě udělat těsto a zmrazené ovoce do něho balit.