Z ingrediencí na těsto vypracujeme křehké těsto. T. j. studené máslo nakrájíme na kousky do mouky, přidáme ostatní a rychle zpracujeme těsto, které dáme ztuhnout do ledničky. Teplé těsto se lepí.
2
Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem nebo vyložíme papírem na pečení, těsto rozválíme, vyložíme jím formu + 2-3 cm okraj. Dno na několika místech propícháme vidličkou.
3
Na krém ušleháme máslo a cukr do pěny, zašleháme vejce a vmícháme mouku a mandle. Krémem potřeme korpus. Poklademe kuličkami omytého okapaného vína.
4
Na polevu smícháme všechny přísady, nalijeme do formy na víno a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C ve střední části trouby asi půl hodiny.
5
Tento dort je dobrý i vlažný. Když jej přizdobíte šlehačkou, chybu neuděláte :-))