JSEM JI DNES DELAL. JE RIDSI ALE CHUT SUPER :-P
Jo, jo, jen ještě víc chemie, to je lahoda! =-O To už si to můžu dojít koupit do nějakýho nadnárodního řetězce. Dobrou chuť.
Já jsem, teď už minulý rok, koupil za 30 za kilo hrozno bezpeckaté (asi z Řecka), tak jsem ho po umytí rozmixoval ve staré Etě a pro poměr s cukrem 1:1 jsem použil Pektogel aby to ztuhlo a po otevření sklenice se nerozmáčelo. Nechtělo se mi to vyvařovat do zhoustnutí a tak jsem to povařil 3 min. samo :-$ s trochou(1-2%) octa, pak 3 min. s Pektogelem, 50g cukru a lžičkou kyseliny citronové a nakonec 3 min. s cukrem a nalil do sklenic. Aby to lépe zatuhlo, je třeba dát Pektogelu více, nebo použít třeba GelFix 3:1, nebo to holt trochu povařit. Marmeláda je jemná a sladká, šlupičky nevadí.
zajimavej recept.Vim,ze marmelada se da delat pomale z cehokoliv,ale tohle by me nenapadlo!Jsem z vinarske oblasti a vina mame hromadu,nekdy uz nevime co s nim a tak ho zuzitkuji takhle na zimu!