Werrunsch: Ten recept ani neudává velikost hrníčku, takže na jednu stranu tu máme jednotku "hrnek" (blíže nespecifikovanou) a na druhou stranu tam máme "0,5l mléka". Takže jednou ta hmota může být tekutá, po druhé zase jako těsto na chleba, podle toho jakou velikost hrnku zvolíme..
Výborný, jednoduchý a rychlý. Recept si určitě uložím a zkusím znovu. Rada pro kuchař_začátečník : příprava? Všechny ingredience smíchat. Doporučuji ušlehat šlehačem. Pekla jsem to cca 20-25 min. na 170°C. Kdy je to hotové poznám podle špejle. Píchnu do prostřed těsta a když se na ni těsto nelepí, je to hotové. Prášek do perníku není žádný totalitní název spíš všeobecný. Je to klasický KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PERNÍKU. Když si příště nebudete něčím jistý, stačí použít Google . Snad jsem Vám dokázala poradit. Přeji mnoho úspěchů při dalším pečení.
Recept k ničemu. Kde je příprava? Kde je napsáno jak dlouho se má péct? Jak poznáme kdy je hotové? Jsem začátečník, nikdy jsem nic nepekl a chtěl jsem začít s něčím jednoduchým, jenže podle tohohle tutoriálu to půjde těžko, ten je pravděpodobně pro někoho kdo péct už umí, a ten kdo péct umí návod nepotřebuje. Prášek do perníku, co to je? Hledal jsem v krámě, nic takového tam neexistuje, buď kypřící prášek nebo perníkové koření, zřejmě to tedy bude nějaký totalitní název. Čím to nahradit? .. není uvedeno, dneska zřejmě perník nebude. Naprosto aušusový návod, hodnotím jednou hvězdičkou.
Právě jsem upekla.JE to dobrý rychlý recept na litý perník..Jen jsem přidala med,to je to ,co dělá perník.. Také možné lžíci skořice.Pro méně znalé-dobře smíchat zvlášt sypké a tekuté ingredience..Poleva možná jakákoliv jak někdo píše kdo rád čokoládu,tak koupit třeba ledové kaštany ,s obalem nechat v horké vodě,pak vy mačkat na moučník..-já ted utřela 1celé vejce s citronovou štávou a mouč.cukrem..Potřela a je jemně žlutá poleva..Dávám na zpola vychladlý-tedy ještě teplý perník ,tak v několika minutách zaschne..Jinak ho máme rádi promazaný dobrou marmeládou..Na tomto moučníku se nedá nic skazit-jen začátečníkům-nekrájejte horký-stal by se "brousek,jak říkávali naše babičky-neboli by se zdrcll.papapapa... <3
Právě jsem upekla.JE to dobrý rychlý recept na litý perník..Jen jsem přidala med,to je to ,co dělá perník.. Také možné lžíci skořice.Pro méně znalé-dobře smíchat zvlášt sypké a tekuté ingredience..Poleva možná jakákoliv jak někdo píše kdo rád čokoládu,tak koupit třeba ledové kaštany ,s obalem nechat v horké vodě,pak vy mačkat na moučník..-já ted utřela 1celé vejce s citronovou štávou a mouč.cukrem..Potřela a je jemně žlutá poleva..Dávám na zpola vychladlý-tedy ještě teplý perník ,tak v několika minutách zaschne..Jinak ho máme rádi promazaný dobrou marmeládou..Na tomto moučníku se nedá nic skazit-jen začátečníkům-nekrájejte horký-stal by se "brousek,jak říkávali naše babičky-neboli by se zdrcll.papapapa... <3
Právě jsem upekla.JE to dobrý rychlý recept na litý perník..Jen jsem přidala med,to je to ,co dělá perník.. Také možné lžíci skořice.Pro méně znalé-dobře smíchat zvlášt sypké a tekuté ingredience..Poleva možná jakákoliv jak někdo píše kdo rád čokoládu,tak koupit třeba ledové kaštany ,s obalem nechat v horké vodě,pak vy mačkat na moučník..-já ted utřela 1celé vejce s citronovou štávou a mouč.cukrem..Potřela a je jemně žlutá poleva..Dávám na zpola vychladlý-tedy ještě teplý perník ,tak v několika minutách zaschne..Jinak ho máme rádi promazaný dobrou marmeládou..Na tomto moučníku se nedá nic skazit-jen začátečníkům-nekrájejte horký-stal by se "brousek,jak říkávali naše babičky-neboli by se zdrcll.papapapa... <3
Právě jsem dopekla, voní i chutná báječně, jen jsem přidala rum, med rozinky, vlašské ořechy, o lžíci víc kakaa a o dvě lžičky víc sody(kvůli medu).
Žádné mléko navíc nepřidávejte, držte se množství uvedeného v receptu. Bez jedlé sody nebo klasického kypřícího prášku do pečiva vám perník nevyběhne. Není to špatný recept, takže určitě stojí za vyzkoušení. U nás se snědl během dvaceti čtyř hodin a hned jsem pekla další.
Také jsem upekla-dala 1 pr.do pečiva,1pernikovy prášek,nastrouhané jablko,více mléka a granko
Tak jsem perníček včera pěkla, mlíčka jsem přidala nakonec trošku víc a dosypala trochou granka ke kakau. Neměla jsem sodu tak se to muselo obejít bez ní. Ale výsledek je skvělej, teď tu koukám z velkýho plechu na ubohej poslední talířek s pár kusy :-D Potřela jsem ho domácí angreštovo-rybízovou marmoškou, posypala kokosem a je bez chybičky :-P
Moc dobrý recept :-) a když přidáte nastrouhaná jablka, pak je to perfektní :-)
jj
jj
Dobré :-)
Super recept! Jednoduchý na přípravu. Perník jsem dělala pro kamarádku jako dárek k narozeninám a hnedka se po něm zaprášilo :-)
Fakt luxus matro nespal jsem tejden . Dává moc :-S O:-)
Skvělej rychlej perník! Děkuji za recept! 8-)
chutově perfektní, rychlý, dělala jsem ho s mojim chlapečkem a hrozně ho to bavilo. jen bych dala méně mléka
Super rychly, super jednoduchy. Az do ted jsem mela pocit, ze musim pernik kupovat v prasku. Tenhle je stejne rychly, veci mate vicemene doma porad a stoji asi 5x mene. Super!
Nejlepší perník v práci mi ho snědli dobrá potřít jemě marmeládou a zalít čokoládou
Dobrý den, zeptám se jen pro jistotu - 1 hrnek znamená čtvrtlitrový hrnek? Děkuji za odpověď a recept :-)
ne, jen k. prášek do perníku ... a hlavně tu sodu ;-)
Dobrý den, ten prášek do perníku je přeci kypřící prášek do perníku a to tam mám dávat pak ještě kypřící prášk do pečiva? Děkuji za odpověď
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli je tento rozpis ingrediencí na velký, klasický plech, anebo na menší pekáč.. děkuji :-)
Mmmmmm.. Velice lahodný! Dopekla jsem před chvílí.. Byt voní, jak o Vánocích.. Nádhera! Velice chutný a vláčný! Lahoda! 1*********** ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))
jak dlouho se má péct?
Jiný perník už nepeču. Poliju ho ještě 4ks rozehřátých ledových kaštanů a luxus je na světě :-)
Jiný perník už nepeču. Poliju ho ještě 4ks rozehřátých ledových kaštanů a luxus je na světě :-)
Problém bude v kuchařce,ne v perníku.Když nedáte kypřidlo,nedivte se, že je to sražené.
jednoduchá příprava a velmi chutný výsledek :-)
Místo sody přidejte klasický sáček prášku do pečiva.
Ano, jedla soda má stejné účinky jako kypřící prášek. Představte si, že byste nedala třeba do bábovky kypřící prášek - také by vůbec "nenabobtnala". Místo jedlé soli použijte klasický 1 sáček kypřícího prášku do pečiva Takže přidáte 1 sáček prášku do perniku a 1 sáček prášku do pečiva.
Když nepřidáte sodu nejde perník upéct :-)
Soda
tak už se chladí a vypadá úžasně!!! za 40 min všechno hotové včetně čokoládové polevy! nechápu jak je možné, že se někomu tento recept nepovede :-))
možná tou sodou já ho dělala minule a byl výbornej teď ho dělám podruhý, tak uvidíme
Za mě tedy perník na nic. Už dvakrát jsem ho dělala a ani jednou se nepovedl. Nedávám teda sodu - peču na 180 st. 30 min.perník vypadaný uvnitř jako sražený.. čím to?
Pekl jsem 25-30 minut pozná se to tak že do perníku píchnete dřevěnou špejlí a když se to nelepí na špějli tak je to hotové pekl jsem to v 11:04 ale chvililinku to tam bylo a vyndaval jsem to v 110
Tento perník jsem zvládl i já ještě mi leží v lednici ale je to snadné je mi 13 a mělo to bít překvapení pro mámu opravdu leheké 8-)
Jak dlouho pečete?
Děkuji za jednoduchý a rychlý recept! Perník jsem po upečení rozřízla napůl a namazala povidly, navrchu polila čokoládovou polevou a posypala kokosem. Manželovi jsem nabalila půlku plechu do práce a chudák měl z toho jen jeden kousek, kolegové mu to všechno snědli, jak jim chutnalo
Doteď jsem kupovala hotovou směs na perník a dnes když jsem viděla cenu 45 Kč, tak jsem si řekla, že to snad nebude tak těžké, udělat perník doma. Tenhle recept je naprosto SUPER, perník vláčný, chutný, všichni ho moc chválili.
nejlepší perník jaký jsem kdy dělala/jedla... po dopečení jsem v půli rozřízla, namazala na část povidla, na část broskvovou a na část malinovou marmeládu, přiklopila a polila čokoládovou polevou a zasypala trochou kokosu! výýborný a nevydržel ani do večera (a že ho nebylo zrovna málo) :-) díky za super recept! 1****** <3
Perníček je super,dělám ho pořád a každému chutná....Je vláčnej =)Doporučuji =)
Dnes sem ho pekla :-) pridala jsem tam jeste trochu povidel a med.Je to fakt mnamka :-P
Zkoušela jsem to bez sody,ale peník byl nízkej a kraje byly trošku tvrdší..
Když tam nebude jedla soda bude to vadit ? :-!
Tento recept je výborný a je nadýchaný i s bezlepkovou moukou (jizerkou) což je fajn
Vyzkoušela jsem a je naprosto dokonalý :-)) . Přidala jsem ještě nasekané ořechy a nalámanou čokoládu. No prostě ńamka doporučuji ;-)
Doma pečeme velmi podobně (3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, hrnek oleje, 2 hrnky mléka, van. cukr, kyp. prášek do perníku, 2 vejce, kakao). Je výborný politý čokoládou a sypaný kokosem či strouhanou margotkou.
Anonyme, podle mého názoru je koření obsaženo v kypřícím prášku do perníku. Mám spoustu receptů na perníky, do kterých se perníkové koření dává pouze ve formě "PRDOPER". :-)
a co koreni?
je moc dobrý