• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hrnkový perník
Napište svůj komentář k receptu

Hrnkový perník

autor: Klara Noskova
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 1,561
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrnkový perník
Hrnkový perník
Hrnkový perník
Hrnkový perník
Hrnkový perník
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks prášek do perníku
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 1
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a upečeme při 170 °C. Pocukrujeme nebo polejeme čoko polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kuchař_začátečník | 20. 6. 2019 11:44

    Werrunsch: Ten recept ani neudává velikost hrníčku, takže na jednu stranu tu máme jednotku "hrnek" (blíže nespecifikovanou) a na druhou stranu tam máme "0,5l mléka". Takže jednou ta hmota může být tekutá, po druhé zase jako těsto na chleba, podle toho jakou velikost hrnku zvolíme..

  • Andyba | 18. 2. 2019 13:25

    Úžasný recept ☺️ perník je výborný. Jenom příště použiju větší hrnek :3

  • Werrunsch | 18. 1. 2019 17:37

    Výborný, jednoduchý a rychlý. Recept si určitě uložím a zkusím znovu. Rada pro kuchař_začátečník : příprava? Všechny ingredience smíchat. Doporučuji ušlehat šlehačem. Pekla jsem to cca 20-25 min. na 170°C. Kdy je to hotové poznám podle špejle. Píchnu do prostřed těsta a když se na ni těsto nelepí, je to hotové. Prášek do perníku není žádný totalitní název :''D spíš všeobecný. Je to klasický KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PERNÍKU. Když si příště nebudete něčím jistý, stačí použít Google :) . Snad jsem Vám dokázala poradit. Přeji mnoho úspěchů při dalším pečení.

  • kuchař_začátečník | 9. 12. 2018 13:01

    Recept k ničemu. Kde je příprava? Kde je napsáno jak dlouho se má péct? Jak poznáme kdy je hotové? Jsem začátečník, nikdy jsem nic nepekl a chtěl jsem začít s něčím jednoduchým, jenže podle tohohle tutoriálu to půjde těžko, ten je pravděpodobně pro někoho kdo péct už umí, a ten kdo péct umí návod nepotřebuje. Prášek do perníku, co to je? Hledal jsem v krámě, nic takového tam neexistuje, buď kypřící prášek nebo perníkové koření, zřejmě to tedy bude nějaký totalitní název. Čím to nahradit? .. není uvedeno, dneska zřejmě perník nebude. Naprosto aušusový návod, hodnotím jednou hvězdičkou.

  • Teryk99 | 8. 12. 2018 18:35

    Dnes jsem pekla a je dobrý :-)

  • Eva | 1. 4. 2017 12:34

    Právě jsem upekla.JE to dobrý rychlý recept na litý perník..Jen jsem přidala med,to je to ,co dělá perník.. Také možné lžíci skořice.Pro méně znalé-dobře smíchat zvlášt sypké a tekuté ingredience..Poleva možná jakákoliv jak někdo píše kdo rád čokoládu,tak koupit třeba ledové kaštany ,s obalem nechat v horké vodě,pak vy mačkat na moučník..-já ted utřela 1celé vejce s citronovou štávou a mouč.cukrem..Potřela a je jemně žlutá poleva..Dávám na zpola vychladlý-tedy ještě teplý perník ,tak v několika minutách zaschne..Jinak ho máme rádi promazaný dobrou marmeládou..Na tomto moučníku se nedá nic skazit-jen začátečníkům-nekrájejte horký-stal by se "brousek,jak říkávali naše babičky-neboli by se zdrcll.papapapa... <3

  • Eva | 1. 4. 2017 12:34

    Právě jsem upekla.JE to dobrý rychlý recept na litý perník..Jen jsem přidala med,to je to ,co dělá perník.. Také možné lžíci skořice.Pro méně znalé-dobře smíchat zvlášt sypké a tekuté ingredience..Poleva možná jakákoliv jak někdo píše kdo rád čokoládu,tak koupit třeba ledové kaštany ,s obalem nechat v horké vodě,pak vy mačkat na moučník..-já ted utřela 1celé vejce s citronovou štávou a mouč.cukrem..Potřela a je jemně žlutá poleva..Dávám na zpola vychladlý-tedy ještě teplý perník ,tak v několika minutách zaschne..Jinak ho máme rádi promazaný dobrou marmeládou..Na tomto moučníku se nedá nic skazit-jen začátečníkům-nekrájejte horký-stal by se "brousek,jak říkávali naše babičky-neboli by se zdrcll.papapapa... <3

  • Eva | 1. 4. 2017 12:34

    Právě jsem upekla.JE to dobrý rychlý recept na litý perník..Jen jsem přidala med,to je to ,co dělá perník.. Také možné lžíci skořice.Pro méně znalé-dobře smíchat zvlášt sypké a tekuté ingredience..Poleva možná jakákoliv jak někdo píše kdo rád čokoládu,tak koupit třeba ledové kaštany ,s obalem nechat v horké vodě,pak vy mačkat na moučník..-já ted utřela 1celé vejce s citronovou štávou a mouč.cukrem..Potřela a je jemně žlutá poleva..Dávám na zpola vychladlý-tedy ještě teplý perník ,tak v několika minutách zaschne..Jinak ho máme rádi promazaný dobrou marmeládou..Na tomto moučníku se nedá nic skazit-jen začátečníkům-nekrájejte horký-stal by se "brousek,jak říkávali naše babičky-neboli by se zdrcll.papapapa... <3

  • Kiki | 30. 8. 2016 14:25

    Právě jsem dopekla, voní i chutná báječně, jen jsem přidala rum, med rozinky, vlašské ořechy, o lžíci víc kakaa a o dvě lžičky víc sody(kvůli medu).

  • Alice | 12. 8. 2016 07:33

    Žádné mléko navíc nepřidávejte, držte se množství uvedeného v receptu. Bez jedlé sody nebo klasického kypřícího prášku do pečiva vám perník nevyběhne. Není to špatný recept, takže určitě stojí za vyzkoušení. U nás se snědl během dvaceti čtyř hodin a hned jsem pekla další.

  • Evik | 19. 6. 2016 21:08

    Také jsem upekla-dala 1 pr.do pečiva,1pernikovy prášek,nastrouhané jablko,více mléka a granko

  • AnDy | 14. 12. 2015 12:51

    Tak jsem perníček včera pěkla, mlíčka jsem přidala nakonec trošku víc a dosypala trochou granka ke kakau. Neměla jsem sodu tak se to muselo obejít bez ní. Ale výsledek je skvělej, teď tu koukám z velkýho plechu na ubohej poslední talířek s pár kusy :-D Potřela jsem ho domácí angreštovo-rybízovou marmoškou, posypala kokosem a je bez chybičky :-P

  • Míša | 29. 11. 2015 10:13

    Moc dobrý recept :-) a když přidáte nastrouhaná jablka, pak je to perfektní :-)

  • nnnnn14 | 26. 9. 2015 17:40

    jj

  • nnnnn14 | 26. 9. 2015 17:40

    jj

  • věra | 7. 7. 2015 18:34

    Dobré :-)

  • Tereza | 10. 6. 2015 10:30

    Super recept! Jednoduchý na přípravu. Perník jsem dělala pro kamarádku jako dárek k narozeninám a hnedka se po něm zaprášilo :-)

  • Daniel dope | 2. 4. 2015 15:08

    Fakt luxus matro nespal jsem tejden . Dává moc :-S O:-)

  • Markéta | 4. 3. 2015 21:24

    Skvělej rychlej perník! Děkuji za recept! 8-)

  • petulka bobisek | 1. 12. 2014 21:18

    chutově perfektní, rychlý, dělala jsem ho s mojim chlapečkem a hrozně ho to bavilo. jen bych dala méně mléka

  • Hanka PAT | 19. 6. 2014 17:34

    Super rychly, super jednoduchy. Az do ted jsem mela pocit, ze musim pernik kupovat v prasku. Tenhle je stejne rychly, veci mate vicemene doma porad a stoji asi 5x mene. Super!

  • Domi-n | 25. 5. 2014 15:46

    Nejlepší perník :) v práci mi ho snědli :D dobrá potřít jemě marmeládou a zalít čokoládou

  • David | 18. 5. 2014 16:42

    Dobrý den, zeptám se jen pro jistotu - 1 hrnek znamená čtvrtlitrový hrnek? Děkuji za odpověď a recept :-)

  • DoDo | 11. 5. 2014 20:24

    ne, jen k. prášek do perníku ... a hlavně tu sodu ;-)

  • Dany | 5. 5. 2014 16:46

    Dobrý den, ten prášek do perníku je přeci kypřící prášek do perníku a to tam mám dávat pak ještě kypřící prášk do pečiva? Děkuji za odpověď

  • Lenka | 1. 5. 2014 18:03

    Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli je tento rozpis ingrediencí na velký, klasický plech, anebo na menší pekáč.. děkuji :-)

  • Michiii | 29. 4. 2014 15:21

    Mmmmmm.. Velice lahodný! Dopekla jsem před chvílí.. Byt voní, jak o Vánocích.. Nádhera! Velice chutný a vláčný! Lahoda! 1*********** ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

  • Luc | 22. 4. 2014 16:05

    jak dlouho se má péct?:)

  • vjetvička | 12. 4. 2014 14:09

    Jiný perník už nepeču. Poliju ho ještě 4ks rozehřátých ledových kaštanů a luxus je na světě :-)

  • vjetvička | 12. 4. 2014 14:09

    Jiný perník už nepeču. Poliju ho ještě 4ks rozehřátých ledových kaštanů a luxus je na světě :-)

  • Ulka | 7. 4. 2014 18:07

    nejlepší perník jaký jsem kdy jedla... :) :) :)

  • 7.prosince | 31. 3. 2014 06:59

    Problém bude v kuchařce,ne v perníku.Když nedáte kypřidlo,nedivte se, že je to sražené.

  • allyska | 30. 3. 2014 21:56

    Děkuju za recept na skvěle nadýchaný perník.

  • pet | 17. 2. 2014 13:43

    jednoduchá příprava a velmi chutný výsledek :-)

  • Zuzana | 12. 2. 2014 17:06

    Místo sody přidejte klasický sáček prášku do pečiva.

  • Zuzana | 12. 2. 2014 17:04

    Ano, jedla soda má stejné účinky jako kypřící prášek. Představte si, že byste nedala třeba do bábovky kypřící prášek - také by vůbec "nenabobtnala".;) Místo jedlé soli použijte klasický 1 sáček kypřícího prášku do pečiva ;) Takže přidáte 1 sáček prášku do perniku a 1 sáček prášku do pečiva.

  • Dominik | 10. 2. 2014 17:17

    Když nepřidáte sodu nejde perník upéct :-)

  • Dominik | 10. 2. 2014 17:15

    Soda

  • Marcela | 7. 2. 2014 14:11

    tak už se chladí a vypadá úžasně!!! za 40 min všechno hotové včetně čokoládové polevy! nechápu jak je možné, že se někomu tento recept nepovede :-))

  • Najul | 17. 1. 2014 11:56

    možná tou sodou :) já ho dělala minule a byl výbornej ;) teď ho dělám podruhý, tak uvidíme :)

  • Anny | 8. 1. 2014 19:58

    Za mě tedy perník na nic. Už dvakrát jsem ho dělala a ani jednou se nepovedl. Nedávám teda sodu - peču na 180 st. 30 min.perník vypadaný uvnitř jako sražený.. čím to?

  • DEXTER | 15. 12. 2013 13:55

    Pekl jsem 25-30 minut pozná se to tak že do perníku píchnete dřevěnou špejlí a když se to nelepí na špějli tak je to hotové pekl jsem to v 11:04 ale chvililinku to tam bylo a vyndaval jsem to v 11:30

  • DEXTER | 15. 12. 2013 13:51

    Tento perník jsem zvládl i já ještě mi leží v lednici ale je to snadné :) je mi 13 a mělo to bít překvapení pro mámu opravdu leheké 8-)

  • Dana | 20. 11. 2013 12:30

    Jak dlouho pečete?

  • Lacime | 11. 11. 2013 22:00

    Děkuji za jednoduchý a rychlý recept! Perník jsem po upečení rozřízla napůl a namazala povidly, navrchu polila čokoládovou polevou a posypala kokosem. Manželovi jsem nabalila půlku plechu do práce a chudák měl z toho jen jeden kousek, kolegové mu to všechno snědli, jak jim chutnalo :D

  • Clarice
    Clarice | 8. 11. 2013 17:45

    Doteď jsem kupovala hotovou směs na perník a dnes když jsem viděla cenu 45 Kč, tak jsem si řekla, že to snad nebude tak těžké, udělat perník doma. Tenhle recept je naprosto SUPER, perník vláčný, chutný, všichni ho moc chválili.

  • kukiess
    kukiess | 26. 3. 2013 16:12

    nejlepší perník jaký jsem kdy dělala/jedla... po dopečení jsem v půli rozřízla, namazala na část povidla, na část broskvovou a na část malinovou marmeládu, přiklopila a polila čokoládovou polevou a zasypala trochou kokosu! výýborný a nevydržel ani do večera (a že ho nebylo zrovna málo) :-) díky za super recept! 1****** <3

  • Petra Matysová | 1. 2. 2013 09:06

    Perníček je super,dělám ho pořád a každému chutná....Je vláčnej =)Doporučuji =)

  • Alice | 25. 10. 2012 12:59

    Dnes sem ho pekla :-) pridala jsem tam jeste trochu povidel a med.Je to fakt mnamka :-P

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 18. 9. 2012 18:44

    místo oleje jsem dala hrnek švestkové nutely a výborně vláčný :)

  • Petra Matysová | 25. 11. 2011 15:54

    Zkoušela jsem to bez sody,ale peník byl nízkej a kraje byly trošku tvrdší..

  • Terka | 22. 11. 2011 13:22

    Když tam nebude jedla soda bude to vadit ? :-!

  • rychtarka11
    rychtarka11 | 27. 8. 2011 12:21

    Tento recept je výborný a je nadýchaný i s bezlepkovou moukou (jizerkou) což je fajn

  • hennebenne | 10. 5. 2011 19:47

    Vyzkoušela jsem a je naprosto dokonalý :-)) . Přidala jsem ještě nasekané ořechy a nalámanou čokoládu. No prostě ńamka doporučuji ;-)

  • copinka | 27. 11. 2010 07:06

    Včéra jsem upekla je velmi nadýchaný chválím!!!!

  • Petra Zmrzlíková | 7. 7. 2009 16:35

    Doma pečeme velmi podobně (3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, hrnek oleje, 2 hrnky mléka, van. cukr, kyp. prášek do perníku, 2 vejce, kakao). Je výborný politý čokoládou a sypaný kokosem či strouhanou margotkou.

  • Iveta Odvárková | 5. 3. 2008 09:31

    Anonyme, podle mého názoru je koření obsaženo v kypřícím prášku do perníku. Mám spoustu receptů na perníky, do kterých se perníkové koření dává pouze ve formě "PRDOPER". :-)

  • Anonym | 4. 3. 2008 20:54

    a co koreni?

  • eva | 26. 2. 2008 18:12

    je moc dobrý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Kakao Mléko Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

73
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
66
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
26
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Hrnkový drobenkový koláč s mraženým ovocem
Hrnkový drobenkový koláč s mraženým…
Hrnkový koláč s drobenkou a blumami
Hrnkový koláč s drobenkou a blumami
Hrnkový makovec
Hrnkový makovec
Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč
Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč
Hroznová bublanina
Hroznová bublanina
Hroznové housenky a ještěrky s Pedro medvídky
Hroznové housenky a ještěrky s Pedro…
  • Recepty.cz
  • Hrnkový perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact