• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hrnkové knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Hrnkové knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrnkové knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks rohlík
    • sůl
    • sníh z bílku
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mléko, žloutky, trochu soli a dobře promícháme. Pak přidáme mouku, na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky opět promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Mezitím vymastíme 4 hrnky sádlem až pěkně nahoru. Těsto nalijeme do výše 3/4 každého z nich. Postavíme do kastrolu s vodou (voda musí sahat tak 2 cm od horního kraje), přikryjeme poklicí a až se voda začne vařit, vaříme PŘESNĚ 33 minut!!! Hrnky vyndáme a necháme chvíli zchladit, aby šly vyklopit. A pak už běžným způsobem rozkrájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fikina63 | 6. 2. 2020 20:56

    Knedlíky jsou výborné. Jen jsem dala jen jeden rohlík a hrnečky jsem přikryla alobalem jó a dala trošku prášku do pečiva. Knedlíky rychlé a moc dobré. Doporučuji. Foto dodám.

  • MílaO. | 9. 4. 2016 13:03

    Tento recept má chybu, je špatně opsán z předlohy. Voda v kastrolu má sahat hrnkům pouze po spodní část ucha, pokud to bude 2 cm pod okraj hrnku, může vám voda při varu našplíchat do hrnků s těstem. Jinak jsou tyto knedlíky skvělé, vařím je podle receptu z kalendáře Dámského klubu Frekvence 1 už asi 20 let.

  • Veronika | 29. 12. 2015 22:58

    Dosud jsem knedliky doma moc nedelala, jednak kvuli dlouhe priprave taky proto, ze o ne s manzelem prilis nestojime. Az kdyz jsem sezvala rodinu na veceri a rozhodla se pro svickovou, narazila jsem na tenhle recept a muzu vrele doporucit. fajnsmekrum i totalnim kulinarskym analfabetum ;-) chutnaji mi daleko vice nez ty kynute varene primo ve vode. Tyhle by se daly jist i samotne :-)

  • milanpancho | 8. 7. 2013 09:47

    Je dobré přidat KPP.

  • JASI | 7. 5. 2013 17:28

    Super!!!!! Tak tenhle recept nemá chybu, úplně jednoduchý a přitom skvělý. :-)) Taky mám ráda pestros barev, přikláním se k doplnění bylinkama. :-)

  • samulka
    samulka | 4. 12. 2012 16:43

    Moc dobre diky

  • sarka rudlova | 4. 12. 2012 14:49

    Super, taky už jiné nevařím. Dneska jsem vařila ze dvou dávek, měla jsem 5 hrnečků (každý knedl 5 plátků), akorát mi došlo mléko, takže jsem přidala i vodu a vajíčka jsem dala stejně jen 2 (knedlíky byly i tak dobré, možná nebyly tak nadýchané, ale chuťově dobré).

  • Petra | 21. 9. 2012 20:20

    Skvělé knedlíky, už skoro nevařím jiné!! :-) :-\

  • Betty1234 | 10. 1. 2012 13:10

    Velmi chutné a snadné knedlíky.

  • Betty1234 | 10. 1. 2012 13:09

    Díky za VÝBORNÝ recept. Dělala jsem poprvé a povedly se. Do směsi jsem přidala nasekanou mraženou petrželku = mají hezkou barvu. Dělala jsem pro 2 osoby = z polovičního množství = a z každého hrnečku mi vyšlo 5 plátků knedlíku. Vařila jsem přikryté hrnky alobalem a přesně 33 minut. Ještě 1x DÍKY. O:-)

  • bajca1 | 1. 1. 2011 23:22

    super knédle .....opravdu se daj jíst i samotný moc děkuji za recept odteď jedině tyhle hrnkové jsou vynikající a rychlé :)

  • jana h | 8. 12. 2009 01:39

    omlouvam se, omylem jsem ohodnotila za 4, ale nemela jsem to v umyslu, bylo by, prosim, mozne hodnoceni vymazat? dekuji

  • Jana Kudrová | 7. 12. 2009 18:42

    Opravdu výborné, rychlé, byly dobré i druhý den. Dávám za 1!

  • Rudolf Frank | 7. 2. 2009 21:30

    Též jsem vyzkoušel,jsou opravdu vinikající nejraději je mám samotné.

  • Simča B. | 10. 10. 2008 16:39

    I když jsem je osolila jen málo, byly velmi dobré, dávám 1. Moc díky za recept, ukládám si ho do oblíbených.

  • Honzik | 25. 11. 2007 17:29

    Přikryjte si hrnečky alobalem, každý zvlášť, to je důležitá věc. A zkuste do těsta nastrouhat na jemno trošku mrkve, je to pak i pastva pro oči! A pokud jsou knedlíky tužší tak musíte zadělat ŘIDŠÍ těsto, to je přeci klasická věc :)

  • Megi | 22. 8. 2007 15:10

    Jsou to dobré knedlíky akorát mi přišly trošku tužší.A s tou solí je to pravda.Bála jsem se to tolik osolit ale udělala jsem chybu.Potřebují skutečně 2x více soli.Ale jinak jsme byli já i přítel spokojení

  • Lew | 3. 3. 2007 15:33

    Jsem nadšená a můj manžel, který neměl rád moje knedlíky (i když podle mě byly dobré - z pytlíku, s přidáním vajíčka a rohlíků), byl přímo uchvácen. Díky

  • karina | 1. 3. 2006 03:38

    tak to se teda povedlo a reknu vam ze to bylo mooooooooooc mnam,jenom doporucuji

  • Petra | 22. 2. 2006 12:14

    Používám stejné množství ingrediencí jen nedělám sníh, dávám celá vejce a půl sáčku kypřícího prášku. Hrnky mažu máslem. Do kastrolu dávám vodu asi tak do 1/3 výšky hrnku, aby nesmočila knedlíky a vařím min. 40 od postavení na plotnu. Jsou opravdu vynikající. Občas přidám i petrželovou nať nebo 1:1 s celozrnou moukou, ale to pak dám celý kypřící prášek.

  • marcela slamdeckova | 14. 8. 2005 01:44

    Knedliky jsem vyzkousela,povedly se a jsou moc dobre...jen se mi do hrnicku dostala voda co se odparovala z poklice.Co s tim??

  • Petra Čaníková | 26. 5. 2005 11:43

    Tyto knedlíky dělala už moje babička.Jsou super,jednoduché a jako dětem nám nejvíce chutnaly samotné.mohu jen doporučit!

  • Ladislava Adamcová | 18. 5. 2005 20:24

    mám vyzkoušeno a je to super

  • Eva z MB | 18. 5. 2005 19:52

    a ješě dodatek: do toho hrnce s vodou je dávám až voda vře, ale hlavně se MUSÍ ZAKRÝT POKLICÍ A VŮBEC NEOTVÍRAT PO CELOU DOBU VAŘENÍ!!!! :) :)

  • Eva z MB | 18. 5. 2005 19:51

    na hrnek mouky a mléka dávám jeden rohlík a jeden žloutek, HLAVNĚ SE TO MUSÍ HODNĚ HODNĚ MOC OSOLIT. prostě osolit tak jak si myslíte že by to mělo být, a pak ještě jednou tolik. Nebojte se, nebudou přesolené, ale budou "nadýchané a mňam " :) :) dělám hrnkové knedlíky už asi sto let a ke všemu :) s obyčejnými už se nezdržuju (blbě kynou, praskají,nebo se zdrcnou :) :) dobrou chúť

  • Jana Tichá | 18. 5. 2005 18:17

    Tak to je tak divný, že si to koleduje o vyzkoušení:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Mléko Rohlík Sníh z bílku Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Šumajstr

Šumajstr

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

59
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
32
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
31
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Hrnkové knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact