• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hrnkové knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Hrnkové knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrnkové knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks rohlík
    • sůl
    • sníh z bílku
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mléko, žloutky, trochu soli a dobře promícháme. Pak přidáme mouku, na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky opět promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Mezitím vymastíme 4 hrnky sádlem až pěkně nahoru. Těsto nalijeme do výše 3/4 každého z nich. Postavíme do kastrolu s vodou (voda musí sahat tak 2 cm od horního kraje), přikryjeme poklicí a až se voda začne vařit, vaříme PŘESNĚ 33 minut!!! Hrnky vyndáme a necháme chvíli zchladit, aby šly vyklopit. A pak už běžným způsobem rozkrájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fikina63 | 6. 2. 2020 20:56

    Knedlíky jsou výborné. Jen jsem dala jen jeden rohlík a hrnečky jsem přikryla alobalem jó a dala trošku prášku do pečiva. Knedlíky rychlé a moc dobré. Doporučuji. Foto dodám.

  • MílaO. | 9. 4. 2016 13:03

    Tento recept má chybu, je špatně opsán z předlohy. Voda v kastrolu má sahat hrnkům pouze po spodní část ucha, pokud to bude 2 cm pod okraj hrnku, může vám voda při varu našplíchat do hrnků s těstem. Jinak jsou tyto knedlíky skvělé, vařím je podle receptu z kalendáře Dámského klubu Frekvence 1 už asi 20 let.

  • Veronika | 29. 12. 2015 22:58

    Dosud jsem knedliky doma moc nedelala, jednak kvuli dlouhe priprave taky proto, ze o ne s manzelem prilis nestojime. Az kdyz jsem sezvala rodinu na veceri a rozhodla se pro svickovou, narazila jsem na tenhle recept a muzu vrele doporucit. fajnsmekrum i totalnim kulinarskym analfabetum ;-) chutnaji mi daleko vice nez ty kynute varene primo ve vode. Tyhle by se daly jist i samotne :-)

  • milanpancho | 8. 7. 2013 09:47

    Je dobré přidat KPP.

  • JASI | 7. 5. 2013 17:28

    Super!!!!! Tak tenhle recept nemá chybu, úplně jednoduchý a přitom skvělý. :-)) Taky mám ráda pestros barev, přikláním se k doplnění bylinkama. :-)

  • samulka
    samulka | 4. 12. 2012 16:43

    Moc dobre diky

  • sarka rudlova | 4. 12. 2012 14:49

    Super, taky už jiné nevařím. Dneska jsem vařila ze dvou dávek, měla jsem 5 hrnečků (každý knedl 5 plátků), akorát mi došlo mléko, takže jsem přidala i vodu a vajíčka jsem dala stejně jen 2 (knedlíky byly i tak dobré, možná nebyly tak nadýchané, ale chuťově dobré).

  • Petra | 21. 9. 2012 20:20

    Skvělé knedlíky, už skoro nevařím jiné!! :-) :-\

  • Betty1234 | 10. 1. 2012 13:10

    Velmi chutné a snadné knedlíky.

  • Betty1234 | 10. 1. 2012 13:09

    Díky za VÝBORNÝ recept. Dělala jsem poprvé a povedly se. Do směsi jsem přidala nasekanou mraženou petrželku = mají hezkou barvu. Dělala jsem pro 2 osoby = z polovičního množství = a z každého hrnečku mi vyšlo 5 plátků knedlíku. Vařila jsem přikryté hrnky alobalem a přesně 33 minut. Ještě 1x DÍKY. O:-)

  • bajca1 | 1. 1. 2011 23:22

    super knédle .....opravdu se daj jíst i samotný moc děkuji za recept odteď jedině tyhle hrnkové jsou vynikající a rychlé :)

  • jana h | 8. 12. 2009 01:39

    omlouvam se, omylem jsem ohodnotila za 4, ale nemela jsem to v umyslu, bylo by, prosim, mozne hodnoceni vymazat? dekuji

  • Jana Kudrová | 7. 12. 2009 18:42

    Opravdu výborné, rychlé, byly dobré i druhý den. Dávám za 1!

  • Rudolf Frank | 7. 2. 2009 21:30

    Též jsem vyzkoušel,jsou opravdu vinikající nejraději je mám samotné.

  • Simča B. | 10. 10. 2008 16:39

    I když jsem je osolila jen málo, byly velmi dobré, dávám 1. Moc díky za recept, ukládám si ho do oblíbených.

  • Honzik | 25. 11. 2007 17:29

    Přikryjte si hrnečky alobalem, každý zvlášť, to je důležitá věc. A zkuste do těsta nastrouhat na jemno trošku mrkve, je to pak i pastva pro oči! A pokud jsou knedlíky tužší tak musíte zadělat ŘIDŠÍ těsto, to je přeci klasická věc :)

  • Megi | 22. 8. 2007 15:10

    Jsou to dobré knedlíky akorát mi přišly trošku tužší.A s tou solí je to pravda.Bála jsem se to tolik osolit ale udělala jsem chybu.Potřebují skutečně 2x více soli.Ale jinak jsme byli já i přítel spokojení

  • Lew | 3. 3. 2007 15:33

    Jsem nadšená a můj manžel, který neměl rád moje knedlíky (i když podle mě byly dobré - z pytlíku, s přidáním vajíčka a rohlíků), byl přímo uchvácen. Díky

  • karina | 1. 3. 2006 03:38

    tak to se teda povedlo a reknu vam ze to bylo mooooooooooc mnam,jenom doporucuji

  • Petra | 22. 2. 2006 12:14

    Používám stejné množství ingrediencí jen nedělám sníh, dávám celá vejce a půl sáčku kypřícího prášku. Hrnky mažu máslem. Do kastrolu dávám vodu asi tak do 1/3 výšky hrnku, aby nesmočila knedlíky a vařím min. 40 od postavení na plotnu. Jsou opravdu vynikající. Občas přidám i petrželovou nať nebo 1:1 s celozrnou moukou, ale to pak dám celý kypřící prášek.

  • marcela slamdeckova | 14. 8. 2005 01:44

    Knedliky jsem vyzkousela,povedly se a jsou moc dobre...jen se mi do hrnicku dostala voda co se odparovala z poklice.Co s tim??

  • Petra Čaníková | 26. 5. 2005 11:43

    Tyto knedlíky dělala už moje babička.Jsou super,jednoduché a jako dětem nám nejvíce chutnaly samotné.mohu jen doporučit!

  • Ladislava Adamcová | 18. 5. 2005 20:24

    mám vyzkoušeno a je to super

  • Eva z MB | 18. 5. 2005 19:52

    a ješě dodatek: do toho hrnce s vodou je dávám až voda vře, ale hlavně se MUSÍ ZAKRÝT POKLICÍ A VŮBEC NEOTVÍRAT PO CELOU DOBU VAŘENÍ!!!! :) :)

  • Eva z MB | 18. 5. 2005 19:51

    na hrnek mouky a mléka dávám jeden rohlík a jeden žloutek, HLAVNĚ SE TO MUSÍ HODNĚ HODNĚ MOC OSOLIT. prostě osolit tak jak si myslíte že by to mělo být, a pak ještě jednou tolik. Nebojte se, nebudou přesolené, ale budou "nadýchané a mňam " :) :) dělám hrnkové knedlíky už asi sto let a ke všemu :) s obyčejnými už se nezdržuju (blbě kynou, praskají,nebo se zdrcnou :) :) dobrou chúť

  • Jana Tichá | 18. 5. 2005 18:17

    Tak to je tak divný, že si to koleduje o vyzkoušení:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Mléko Rohlík Sníh z bílku Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Krůta po americku

Krůta po americku

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

34
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
22
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…
21
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
19
Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Hrnkové knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact