Vynikající knedlíky připravené z hrubé mouky, nakrájených starších rohlíků, mléka, žloutků, nasekané zelené petrželky a sněhu z bílků, vařené v hrnečku.
Mouku smíchejte v míse se lžičkou soli, mlékem, žloutky, nadrobno nasekanou petrželkou. Přimíchejte rohlíky nakrájené na malé kostičky. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně a zlehka zapracujte do těsta.
Užší vysoké hrnky vymažte máslem a naplňte do dvou třetin těstem. Hrnky naskládejte do vysokého hrnce s dostatečně širokým dnem. Do poloviny výšky hrnků nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Hrnec přiklopte poklicí a na mírném plameni vařte 30 minut.
3
Hrnky vyndejte z hrnce, lehce je kolem vnitřního obvodu obkružte dlouhým tenkým nožem a knedlíky z nich opatrně vyklopte. Knedlíky nakrájejte na plátky vlastním stylem (nití, nožem, kráječem).