Smícháme polohrubou mouku s cukrem a přidáme prášek do pečiva. Zamícháme a přidáme vejce olej a mléko. Když vše zamícháme, přidáme mák. Vše promíchané nalijeme na potřený plech. Dámedo trouby na 180 °C. Pečeme 20-30 minut. Upečené potřeme marmeládou a posypeme kokosem.
Buchta byla výborná, čím odleželejší tím lepší :-) Měla jsem jen mletý mák, takže možná chutnala jinak než měla, ale my byli spokojeni. Příště bych asi ubrala trošku cukru a vynechala marmeládu a kokos - dala jsem ho jen na část a přišlo mi, ze se zbytečně "kříží" chutě.
Veronika
|28. 10. 2010 16:00
Právě ji peču, tak jsem velice zvědavá :-\
Marie Kyrianová
|14. 12. 2008 11:45
Dostala jsem se k pečení až dnes a musím říci že jsem naprosto spokojená. Vynikající chuť. Těsto je opravdu trošku řidší,ale po upečení je buchta skvělá. Opravdu stojí za to ji upéct.Paní Naďo, vyzkoušejte a dejte vědět jak chutnala Vám
Jana Pátková
|11. 12. 2008 16:55
Máme zde více receptů na buchtu z nemeltého máku, podívejte se, Já jsem pekla a chutnalo nám.
Iveta Odvárková
|10. 12. 2008 21:03
Paní Marie se neozývá, tak se vyjádřím já. :-) Před chvílí jsem dopekla, ale nadšená moc nejsem. Chuť je dobrá, jenže těsto bylo moc řídké a upečené mi to přijde trochu jako gumové. Kdysi jsem měla od kamarádky podobný recept a jestli mě paměť neklame, výsledek byl mnohem lepší. Poměr byl tento: 3 sklenice polohr. mouky, 1 a 1/2 sklenice cukru krupice,1 prášek do pečiva, 1 sklenice celého máku, 1 sklenice oleje, 1 sklenice mléka, 3 vejce.
Naďa Indruchová
|9. 12. 2008 17:59
Tak co,paní Marie,jaká byla tato maková buchta?Stojí za to,ji upéct?
Marie Kyrianová
|4. 12. 2008 23:28
Tak dlouho jsem pátrala,až jsem se dopátrala buchty z nemletého máku. Díky za recept,hned zítra udělám a dám vědět jak těm mým makovým žroutům chutnal.