Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vlahé máslo a ostatní suroviny. Vše řádně promícháme a nalijeme do kulaté formy (vymazané). Dáme péct cca 20 - 30 min na 180°C
myslím, že můžu říct, že tahle buchta je naprosto skvělá a vděčná...díky moc za recept:)
David K
|30. 8. 2016 13:47
Nepíše se jestli se to má vysypat nebo ne?
Alča
|24. 1. 2016 15:37
Tak kolik toho prášku do pečiva - l balíček, nebo půlka balíčku. Je tam uvedeno obojí. :-(
Sasha
|26. 10. 2015 18:41
Výborná. Dělala jsem bez rumu a bez polevy, kávy jsem dala dvě lžíce a nasekala hořkou čokoládu do těsta. Chuť skvělá, není suchá, moc chutná. Děkuji za recept
Eva
|12. 6. 2015 18:28
Vážit mlíko? Jinak já vážím tak, že když mám váhu s miskou, použiju třeba igelitový pytlík nebo kus potravinářské fólie. do něj odvážím máslo. Na sypké věci se dá využít pytlík od mouky.... :-)
Eva
|12. 6. 2015 18:28
Vážit mlíko? Jinak já vážím tak, že když mám váhu s miskou, použiju třeba igelitový pytlík nebo kus potravinářské fólie. do něj odvážím máslo. Na sypké věci se dá využít pytlík od mouky.... :-)
Zuzana
|10. 5. 2015 13:19
Výborná, mokrá..jen se musi delat o neco dyl nez je tu napsané :-)
Dašetka
|25. 2. 2015 13:04
Chtela jsem se jen optat ta kava se tam nalije hotova a nebo se tam dava lzicka rovnou ze sackt? Dekuji :-!
Rum jsem doma neměl:o( a místo kakaa jsem přidal jednu lžíci kávy. Je přece kávová :o) Je skvělá (i bez rumu:o)). Dávám za jedna.
Ivana
|30. 10. 2012 17:58
:-D Tak kostka másla má 250g co chcete prosím vážit? O:-)
Verča :)
|31. 1. 2012 15:05
Tak si ji někdy určitě upečeme :) ;-)
Irča
|7. 1. 2012 14:53
Nepochopila jsem proč tomu říkají hrnková , když mlíko i máslo stejně musím vážit....takže zašpiním váhu i hrnek...... :-! ...zkusím ji...snad bude výsledek stát za to.
lucousek
|30. 10. 2011 11:49
Buchta výborná, skvělá. Dala jsem do ní ještě kousky čokolády a buchta byla hned pryč.... :-)
Lúca
|30. 9. 2011 19:04
Jdu na to...snad se povede :-!
Tomáš
|5. 8. 2011 15:10
je fakt dobrá ja sem do ní jeste přidal nutelu kterou sem rospustil v tom pomeru mléka a místo rumu vaječnej koňak....díky za recept je moc dobrá <3 <:-) <:-)
taky myslím, že je na hotovou buchtu.. ale když už kousek té čokolády zbyl tak co s ní:) čokoládu na vaření doma nikdo nejí.. ale buchta je vážně výborná! jen možná příště dám trochu víc té kávy, ať je její chuť ještě výraznější. ale buchta je vláčná a krásně naskočila, takže doporučuji! přidávám i foto, ale pekla jsem v remosce, tak nemá moc hezký tvar.. ale za tu úsporu energie a času a patlání s vymazáváním ten tvar prostě oželím ;-)
Mám za to, že tá poleva má ísť na hotovú buchtu ako poleva. Ale iste si nič tým, že si ju nasekala do cesta, nepokazila, ale zrejme sa niečo žiada na vrch po upečení.
buchta už se peče, tak jsem zvědavá:) jen si nejsem jistá, kam patří ta poleva.. jelikož je uvedeno citronová nebo čokoládová, spíš bude na hotovou buchtu než do těsta, ale v postupu o tom nic není.. stejně ale polevu nemám, ale zbyla mi doma půlka čokolády na vaření tak jsem ji do těsta nasekala. tím se určitě nic nepokazí:)
Ahoj. Zrovna před chvilkou jsem buchtu dopekla a brzyčko ochutnala. Je moc dobrá určitě doporučuji udělat. Kdo chce více těsta ať si udělá dvojtou dávku.