Dýně jsou fantastická surovina v kuchyni. Uvaříte a upečete z nich totiž takřka cokoli! Třeba vláčnou roládu s perníkovou vůní a krémovou náplní. Nikdo neuvěří, že není z cukrárny.
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte mouku s práškem do perníku, sodou a solí. V druhé míse našlehejte vejce s oběma cukry do světlé pěny. Vmíchejte pyré a poté spojte s moučnou směsí.
Na krém ušlehejte změklé máslo s cukrem a poté do něj zašlehejte i sýr. Vychladlé těsto rozbalte, potřete krémem a opět zabalte. Přitom opatrně sloupávejte pečicí papír. Roládu zabalte do fólie a nechte před podáváním v ledničce alespoň 1 hodinu.