Předehřejte troubu na 170 ° C. Na mírném ohni ohřejte v kastrůlku mléko, jakmile se začne vařit, sundejte ze sporáku a vmíchejte máslo, čokoládu a cukr. Míchejte, dokud se nerozpustí a vše společně nepropojí. Odstavte stranou. Připravte si máslem vymazanou a kakaovým práškem vysypanou formu.
2
V misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl a dejte stranou. Ochlazenou čokoládu přelijte do další mísy a přimíchejte postupně vejce. Pomalu přidejte moukovou směs a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte.
V misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl a dejte stranou. Ochlazenou čokoládu přelijte do další mísy a přimíchejte postupně vejce. Pomalu přidejte moukovou směs a vanilkový extrakt. Důkladně promíchejte.
4
Pro přípravu polevy vložte nastrouhanou či na kousky nalámanou čokoládu do žáruvzdorné mísy a ve vodní lázni ji nechte rozpustit. Přelijte do kastrůlku, přidejte smetanu, promíchejte, přikryjte a na 5 minut odstavte stranou. Poté opět promíchejte dohladka a rozmažte na vychladnutou bábovku.