pikantní marmeláda
nebo krém dle chuti (není nutné)
Postup přípravy receptu
1
V míse smícháme mouku, kypřidlo, kokos a cukr. Přidáme mléko, olej, vejce a aroma. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného vyššího plechu, rovnoměrně rozetřeme, dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova a do odlepení okrajů od plechu, můžeme vyzkoušet špejlí. Po upečení necháme trochu zchladnout, polijeme polevou a posypeme kokosem.
2
Poleva: máslo necháme rozpustit, vmícháme cukr a kakao, přidáme rum a po lžičkách za stálého míchání přidáváme horkou vodu do potřebné hustoty. Měla by být tekutější než například z čokolády na vaření nebo kaštanů.
3
Pokud těsto dáme do menšího plechu (pekáče), bude buchta vyšší a můžeme ji prokrojit a potřít marmeládou (džemem) nebo krémem dle chuti.
4
Před politím polevou můžeme buchtu propíchat špejlí a nechat polevu z části zatéct i dovnitř buchty.