Dnes jsem zkouisela, oproti nadsenym reakcim zde musim rict, ze je to babovka tzv. bez chuti i bez zapachu. Chce to hodne prichutit, ozdobit.
Super super, hotová mňamka....a jde i s hladké mouky, žiju v JAR a stejný problém, nemají zde polohrubou, tak peču z hladké a dílo se vždy podaří....díky za super recept...všem doma chutná ;-)
mam v Mexiku stejny problem :) vsude jen hladka, kukuricna, nebo hladka s kouskama otrub :'(
Také jsem bábovku dělala a mohu jen doporučit. :-)
Ja take nemohu koupit hrubou, nebo plohrubou mouku v Asutralii, zkusim to s tou hladkou. Diky
Včera jsem pekla, a babovka je vynikajici.děkuji za recept a vsem doporucuji.je to vyborne :-)
Ďakujem pani Zuzanka, som rada, že sa podarila:)))
Pani Tereza zaslouzi rad varecky zlate!!!! Jelikoz ziji v Britanii, nemame polohrubou mouku. Dala jsem misto ni hladkou a babovka se mi nadherne povedla a prekrasne se vyklopila. Je vynikajici. Moc dekuji za tento recept, dlouho se mibabovka takhle nepovedla. dekuji zuzana
Ivuška, prasknúť to môže vtedy, keď cesto rýchlo kysne. Skúste dať do rúry vyhriatej na menej, aby sa postupne dvíhalo cesto. Inak jedna rada : ak praskne, po vyklopení ihneď za horúca stlačte prasklinu k sebe a chvíľu podržte. Ono sa to trocha zacelí. Rovnakým spôsobom si pomôžete, ak bábovka nevybehla rovnako a po vyklopení stojí nakrivo - položte na dosku a pekne rukami pritlačte o dosku tak, aby bola rovno :)))) Potom pocukrujte alebo polejte polevou. Poleva vám schová aj praskliny.
Hodnotím 1, je prima receptík rychlé,jednoduché a moc dobré.Ještě jsem vylepšila troškou ořechů a vanil.cukrem.Výborná chuť. Jenže se mi přece stal zádrhel.Při pečení mi lehce praskla nahoře, pekla jsem na 170 st. elektr., asi 45 min. Vyklopit šla skvěle, vše v pořádku jinak.Nevím zda jsem udělala při pečení chybu /že trochu popraskalo/,vidět není, je to vlastně dno.Jen by mně zajímalo zda je to běžné, nebo jsem při pečení něco vyvojtila :-) To pro příště-ať se vyvaruju. Díky za radu
Hodnotím 1,dobrý receptík,jednoduché a rychlé.Moc chutná,přidala jsem sice ještě vanilkový cukr a trochu mletých oříšků. Jen jeden zádrhel se mi přihodil při pečení lehce naprasklo shora.Nevím, zda troubou-pekla jsem na 170 st.C asi 45 min,vyklopila jsem bez problémů.Ta puklinka není vidět-je to v podstatě dno.Jen by mně zajímalo,kde jsem udělala chybu nebo je-li to běžné.
Tohle těsto je super. Používám ho na mnoho způsobů a pokaždé je to vynikající. Smíchám sypké suroviny, pak přidám ostatní a jen promíchám ruční metlou - vždy se povede. Jen dávám pouze 3 vejce. Teď o víkendu jsem pekla: těsto - tvarohová nádivka - borůvky - ořechová posypka dle receptu pí Vencové - úžasné!!! Jinak Terezko, Vaše recepty jsou báječné.
Tak tuto bábovku jsem pekla kdysi dětem,Recept se mi někde ztratil a teď mám radost,že jsem ho objevila.Díky,díky!!!!!!!
Jů to je fajn rychlá bez váhy a užasně dobroučká a hlavně vonavá domácí . Super recept .Přečetla jsem a protože byla sobota odpoledne hned zkusila..paráda.. má varianta vše jak je popsáno ale aby tolik nenadýmala tak jen půl prdopeču a ze 4 bílků udělat sníh a nakonev lehounce podmíchat vmíchat. Samo že na začátku jen žloutky cukr, pomalým pramínkem olej pak mléko ..Jo a ještě lepší je z hrubé mouky, je nadýchanější. T5aky jsem do ní přidala citronovou kůru...to vonělo..dík
je to moc dobry vsem doporucu ji
Musím se přidat, není to jako bábovka, ale buchta na plechu s broskvovým kompotem, přidala jsem hrozinky a strouhaný kokos. Už je půlka pryč. Musím se přiznat, že nemáme doma formy na bábovku a dorty, babička to měla doma, ale někam to odešlo, no nevím, tak to řeším plechem.Ale mám ráda takové rychlé moučníky.Díky
Tuto bábovku dělávám už spoustu let a vždy se po ní jen zapráší, není suchá a je moc chutná!!chválím!!