Všechny přísady dobře prošleháme a těsto vlejeme do vymazané bábovkové formy. Pokud chceme bábovku mramorovou, rozdělíme těsto na poloviny, do jedné vmícháme 2 lžíce kakaa a promícháme.
2
Do formy vlejeme bílé těsto, na něj tmavé těsto a špejlí přejedeme dokola, aby se tmavé těsto vmíchalo do světlého. Pečeme při teplotě okolo 180 °C asi 40 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta, pokud je čistá, bábovka je upečená.
3
Poznámka: toto těsto ve stejném množství lze použít na rychlý koláč, stačí akorát na 1 plech. Vrch posypeme ovocem (rybíz, jošta, ostružiny - pokud použijeme různé barvy, vypadá to efektně). Upečený koláč posypeme přes sítko práškovým cukrem. Koláč se peče samozřejmě kratší dobu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka
|16. 12. 2012 12:15
Dnes jsem zkouisela, oproti nadsenym reakcim zde musim rict, ze je to babovka tzv. bez chuti i bez zapachu. Chce to hodne prichutit, ozdobit.
Ela
|10. 8. 2012 12:10
Super super, hotová mňamka....a jde i s hladké mouky, žiju v JAR a stejný problém, nemají zde polohrubou, tak peču z hladké a dílo se vždy podaří....díky za super recept...všem doma chutná ;-)
mam v Mexiku stejny problem vsude jen hladka, kukuricna, nebo hladka s kouskama otrub
Katka
|15. 4. 2011 18:43
Také jsem bábovku dělala a mohu jen doporučit. :-)
Jirina
|29. 11. 2010 05:07
Ja take nemohu koupit hrubou, nebo plohrubou mouku v Asutralii, zkusim to s tou hladkou. Diky
marie vasova
|29. 5. 2009 07:34
Včera jsem pekla, a babovka je vynikajici.děkuji za recept a vsem doporucuji.je to vyborne :-)
Tereza J.
|28. 2. 2009 19:19
Ďakujem pani Zuzanka, som rada, že sa podarila))
Zuzi P.
|28. 2. 2009 12:31
Pani Tereza zaslouzi rad varecky zlate!!!! Jelikoz ziji v Britanii, nemame polohrubou mouku. Dala jsem misto ni hladkou a babovka se mi nadherne povedla a prekrasne se vyklopila. Je vynikajici. Moc dekuji za tento recept, dlouho se mibabovka takhle nepovedla. dekuji zuzana
Tereza J.
|26. 11. 2008 13:43
Ivuška, prasknúť to môže vtedy, keď cesto rýchlo kysne. Skúste dať do rúry vyhriatej na menej, aby sa postupne dvíhalo cesto. Inak jedna rada : ak praskne, po vyklopení ihneď za horúca stlačte prasklinu k sebe a chvíľu podržte. Ono sa to trocha zacelí. Rovnakým spôsobom si pomôžete, ak bábovka nevybehla rovnako a po vyklopení stojí nakrivo - položte na dosku a pekne rukami pritlačte o dosku tak, aby bola rovno ))) Potom pocukrujte alebo polejte polevou. Poleva vám schová aj praskliny.
Iva- Ma
|25. 11. 2008 14:56
Hodnotím 1, je prima receptík rychlé,jednoduché a moc dobré.Ještě jsem vylepšila troškou ořechů a vanil.cukrem.Výborná chuť. Jenže se mi přece stal zádrhel.Při pečení mi lehce praskla nahoře, pekla jsem na 170 st. elektr., asi 45 min. Vyklopit šla skvěle, vše v pořádku jinak.Nevím zda jsem udělala při pečení chybu /že trochu popraskalo/,vidět není, je to vlastně dno.Jen by mně zajímalo zda je to běžné, nebo jsem při pečení něco vyvojtila :-) To pro příště-ať se vyvaruju. Díky za radu
Iva- Ma
|25. 11. 2008 13:33
Hodnotím 1,dobrý receptík,jednoduché a rychlé.Moc chutná,přidala jsem sice ještě vanilkový cukr a trochu mletých oříšků. Jen jeden zádrhel se mi přihodil při pečení lehce naprasklo shora.Nevím, zda troubou-pekla jsem na 170 st.C asi 45 min,vyklopila jsem bez problémů.Ta puklinka není vidět-je to v podstatě dno.Jen by mně zajímalo,kde jsem udělala chybu nebo je-li to běžné.
Jana Cz.
|3. 5. 2007 22:00
Tohle těsto je super. Používám ho na mnoho způsobů a pokaždé je to vynikající. Smíchám sypké suroviny, pak přidám ostatní a jen promíchám ruční metlou - vždy se povede. Jen dávám pouze 3 vejce. Teď o víkendu jsem pekla: těsto - tvarohová nádivka - borůvky - ořechová posypka dle receptu pí Vencové - úžasné!!! Jinak Terezko, Vaše recepty jsou báječné.
Mirka Málková
|15. 2. 2007 09:00
Tak tuto bábovku jsem pekla kdysi dětem,Recept se mi někde ztratil a teď mám radost,že jsem ho objevila.Díky,díky!!!!!!!
Nút
|18. 11. 2006 18:39
Jů to je fajn rychlá bez váhy a užasně dobroučká a hlavně vonavá domácí . Super recept .Přečetla jsem a protože byla sobota odpoledne hned zkusila..paráda.. má varianta vše jak je popsáno ale aby tolik nenadýmala tak jen půl prdopeču a ze 4 bílků udělat sníh a nakonev lehounce podmíchat vmíchat. Samo že na začátku jen žloutky cukr, pomalým pramínkem olej pak mléko ..Jo a ještě lepší je z hrubé mouky, je nadýchanější. T5aky jsem do ní přidala citronovou kůru...to vonělo..dík
pavla mala
|17. 11. 2006 21:30
je to moc dobry vsem doporucu ji
Jana Pátková
|17. 11. 2006 16:07
Musím se přidat, není to jako bábovka, ale buchta na plechu s broskvovým kompotem, přidala jsem hrozinky a strouhaný kokos. Už je půlka pryč. Musím se přiznat, že nemáme doma formy na bábovku a dorty, babička to měla doma, ale někam to odešlo, no nevím, tak to řeším plechem.Ale mám ráda takové rychlé moučníky.Díky
silva rohackova
|16. 11. 2006 13:15
Tuto bábovku dělávám už spoustu let a vždy se po ní jen zapráší, není suchá a je moc chutná!!chválím!!