• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hrnková bábovka s olejem
Napište svůj komentář k receptu

Hrnková bábovka s olejem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrnková bábovka s olejem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 2
      hrnek polohrubá mouka 1/4litrový
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady dobře prošleháme a těsto vlejeme do vymazané bábovkové formy. Pokud chceme bábovku mramorovou, rozdělíme těsto na poloviny, do jedné vmícháme 2 lžíce kakaa a promícháme.
2
Do formy vlejeme bílé těsto, na něj tmavé těsto a špejlí přejedeme dokola, aby se tmavé těsto vmíchalo do světlého. Pečeme při teplotě okolo 180 °C asi 40 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta, pokud je čistá, bábovka je upečená.
3
Poznámka: toto těsto ve stejném množství lze použít na rychlý koláč, stačí akorát na 1 plech. Vrch posypeme ovocem (rybíz, jošta, ostružiny - pokud použijeme různé barvy, vypadá to efektně). Upečený koláč posypeme přes sítko práškovým cukrem. Koláč se peče samozřejmě kratší dobu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Hrnková bábovka s vanilkou

Hrnková bábovka s vanilkou

Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem

Hrnková bábovka s citronovou kůrou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 16. 12. 2012 12:15

    Dnes jsem zkouisela, oproti nadsenym reakcim zde musim rict, ze je to babovka tzv. bez chuti i bez zapachu. Chce to hodne prichutit, ozdobit.

  • Ela | 10. 8. 2012 12:10

    Super super, hotová mňamka....a jde i s hladké mouky, žiju v JAR a stejný problém, nemají zde polohrubou, tak peču z hladké a dílo se vždy podaří....díky za super recept...všem doma chutná ;-)

  • katuskabeluska | 23. 3. 2012 19:49

    mam v Mexiku stejny problem :) vsude jen hladka, kukuricna, nebo hladka s kouskama otrub :'(

  • Katka | 15. 4. 2011 18:43

    Také jsem bábovku dělala a mohu jen doporučit. :-)

  • Jirina | 29. 11. 2010 05:07

    Ja take nemohu koupit hrubou, nebo plohrubou mouku v Asutralii, zkusim to s tou hladkou. Diky

  • marie vasova | 29. 5. 2009 07:34

    Včera jsem pekla, a babovka je vynikajici.děkuji za recept a vsem doporucuji.je to vyborne :-)

  • Tereza J. | 28. 2. 2009 19:19

    Ďakujem pani Zuzanka, som rada, že sa podarila:)))

  • Zuzi P. | 28. 2. 2009 12:31

    Pani Tereza zaslouzi rad varecky zlate!!!! Jelikoz ziji v Britanii, nemame polohrubou mouku. Dala jsem misto ni hladkou a babovka se mi nadherne povedla a prekrasne se vyklopila. Je vynikajici. Moc dekuji za tento recept, dlouho se mibabovka takhle nepovedla. dekuji zuzana

  • Tereza J. | 26. 11. 2008 13:43

    Ivuška, prasknúť to môže vtedy, keď cesto rýchlo kysne. Skúste dať do rúry vyhriatej na menej, aby sa postupne dvíhalo cesto. Inak jedna rada : ak praskne, po vyklopení ihneď za horúca stlačte prasklinu k sebe a chvíľu podržte. Ono sa to trocha zacelí. Rovnakým spôsobom si pomôžete, ak bábovka nevybehla rovnako a po vyklopení stojí nakrivo - položte na dosku a pekne rukami pritlačte o dosku tak, aby bola rovno :)))) Potom pocukrujte alebo polejte polevou. Poleva vám schová aj praskliny.

  • Iva- Ma | 25. 11. 2008 14:56

    Hodnotím 1, je prima receptík rychlé,jednoduché a moc dobré.Ještě jsem vylepšila troškou ořechů a vanil.cukrem.Výborná chuť. Jenže se mi přece stal zádrhel.Při pečení mi lehce praskla nahoře, pekla jsem na 170 st. elektr., asi 45 min. Vyklopit šla skvěle, vše v pořádku jinak.Nevím zda jsem udělala při pečení chybu /že trochu popraskalo/,vidět není, je to vlastně dno.Jen by mně zajímalo zda je to běžné, nebo jsem při pečení něco vyvojtila :-) To pro příště-ať se vyvaruju. Díky za radu

  • Iva- Ma | 25. 11. 2008 13:33

    Hodnotím 1,dobrý receptík,jednoduché a rychlé.Moc chutná,přidala jsem sice ještě vanilkový cukr a trochu mletých oříšků. Jen jeden zádrhel se mi přihodil při pečení lehce naprasklo shora.Nevím, zda troubou-pekla jsem na 170 st.C asi 45 min,vyklopila jsem bez problémů.Ta puklinka není vidět-je to v podstatě dno.Jen by mně zajímalo,kde jsem udělala chybu nebo je-li to běžné.

  • Jana Cz. | 3. 5. 2007 22:00

    Tohle těsto je super. Používám ho na mnoho způsobů a pokaždé je to vynikající. Smíchám sypké suroviny, pak přidám ostatní a jen promíchám ruční metlou - vždy se povede. Jen dávám pouze 3 vejce. Teď o víkendu jsem pekla: těsto - tvarohová nádivka - borůvky - ořechová posypka dle receptu pí Vencové - úžasné!!! Jinak Terezko, Vaše recepty jsou báječné.

  • Mirka Málková | 15. 2. 2007 09:00

    Tak tuto bábovku jsem pekla kdysi dětem,Recept se mi někde ztratil a teď mám radost,že jsem ho objevila.Díky,díky!!!!!!!

  • Nút | 18. 11. 2006 18:39

    Jů to je fajn rychlá bez váhy a užasně dobroučká a hlavně vonavá domácí . Super recept .Přečetla jsem a protože byla sobota odpoledne hned zkusila..paráda.. má varianta vše jak je popsáno ale aby tolik nenadýmala tak jen půl prdopeču a ze 4 bílků udělat sníh a nakonev lehounce podmíchat vmíchat. Samo že na začátku jen žloutky cukr, pomalým pramínkem olej pak mléko ..Jo a ještě lepší je z hrubé mouky, je nadýchanější. T5aky jsem do ní přidala citronovou kůru...to vonělo..dík

  • pavla mala | 17. 11. 2006 21:30

    je to moc dobry vsem doporucu ji

  • Jana Pátková | 17. 11. 2006 16:07

    Musím se přidat, není to jako bábovka, ale buchta na plechu s broskvovým kompotem, přidala jsem hrozinky a strouhaný kokos. Už je půlka pryč. Musím se přiznat, že nemáme doma formy na bábovku a dorty, babička to měla doma, ale někam to odešlo, no nevím, tak to řeším plechem.Ale mám ráda takové rychlé moučníky.Díky

  • silva rohackova | 16. 11. 2006 13:15

    Tuto bábovku dělávám už spoustu let a vždy se po ní jen zapráší, není suchá a je moc chutná!!chválím!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Šumajstr

Šumajstr

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

46
Stehýnka  v pivním těstě
Stehýnka v pivním těstě
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
19
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
19
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
19
Ajťácké Chilli con carne
Ajťácké Chilli con carne

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Hrníčkový perník 1.
Hrníčkový perník 1.
Hrníčkový šlehačkový dort
Hrníčkový šlehačkový dort
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a…
Hrnková bábovka s vanilkou
Hrnková bábovka s vanilkou
hrnková bublanina
hrnková bublanina
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s třešněmi
  • Recepty.cz
  • Hrnková bábovka s olejem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact