Jednoduchý hrníčkový recept na tuto vynikající bábovku si určitě ihned oblíbíte. Díky jogurtu je krásně vláčná a voní po vanilce. Nechybí v ní mák ani citron, které promění obyčejný moučník v nevšední.
Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu.
2
Vložte suché přísady do mísy, promíchejte a dejte stranou. V jiné misce smíchejte máslo, vejce a cukr. Společně utřete a přidejte citrónovou šťávu, kůru a vanilkový exktrakt.
Pak postupně přisypávejte suché ingredience a vše společně promíchejte. Nakonec přidejte jogurt a mák a opět promíchejte. Nalijte do připravené formy a pečte 40-55 minut, nebo dokud špejle vložená do středu nevyjde čistá.
4
Vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout, poté opatrně vyklopte. Nechte dalších deset minut vychladnout, poté nazdobte.