V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce a smetanu a vše důkladně promíchejte.
2
Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete tukem a vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut, až povrch těsta zpevní a zezlátne (případně proveďte test špejlí; vpíchněte ji doprostřed dortu a bude-li po vytažení suchá, máte upečeno). Nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté ji odstraňte a nechte zcela zchladnout na mřížce.
3
Zcela vychladlý korpus jednou či dvakrát prokrojte a potřete asi 2/3 krému vzniklého promícháním mascarpone s cukrem a poté s ušlehanou smetanou. Zbylým krémem potřete celý povrch dortu, poklaďte jej jahodami a přelijte ovocnou želatinou připravenou podle návodu. Nechte vychladit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|17. 5. 2016 20:50
Dort je výborný!! Moc chutný korupus, krásně se upekl a vynikající krém!!! Moje děti z něj byli nadšený!!!
simča
|19. 11. 2015 14:01
Tak hotovo a nádhera až na to maskarpone je to drahé ale zase je luxusní , piškot trošku popraskal ale nevadí :-) obrátím to vypouklou stranou dolů a zamaskuji super recept děkuji
Eli
|2. 11. 2015 11:22
Vyborny recept. Jen jsem mela hodne huste testo, tak jsem tam prilila asi o 30 ml vice smetany ke slehani. Pouzila jsem cely prasek do peciva a korpus vyskocil tak akorat. Lepsi je nechat korpus 1 den a pak promazat. Prorizla a promazala jsem ho 2x
kacka:)
|2. 4. 2015 18:39
Ahoj holky, chci ho zítra udělat a bojím se aby to vyskočilo :/ co myslíte ?? :-!
Džej
|3. 3. 2015 19:36
Taky jsem dala celý balíček prášku do pečiva a korpus mi vyskočil nejvíc uprostřed a trochu se "roztrhl" :-( nevím jestli je to troubou, špatným zamícháním, nebo špatnou formou, ale je to teda škoda.
XXX
|2. 8. 2013 10:01
Dala jsem tam celý balíček prášku do pečiva a ani tak nebyl korpus dost vysoký :-(
Výýýýýbornýýý. Nevim, jak je možný, že Izzi měla korpus suchej, protože můj byl dobroučkej a měkkoučkej. Co se týče té výšky, na to, že je mi 18 a jsem naprostá amatérka, tak i mně došlo, že by bylo vhodný dát tam celej prášek do pečiva a korpus byl vysokej dost. Taky doporučuju dát do těsta vanilkovej cukr. Mňam mňam ;-)
Miluška:-)
|29. 7. 2012 15:35
skusila jsem to a je to moc dobré ;-) ;-) ;-)
Martina
|18. 5. 2012 12:59
já jsem ho dneska zkusila, vše vyšlo, tak jsem zvědavá, jak bude chutnat
Izzi
|5. 3. 2012 14:45
Tak musím napsat poznatek. Dělala jsem ho v pátek, krém je fajn. Ale korpus letěl do koše.....Naprosto suchá, málo vysoká buchta... :-(
Izzi
|28. 2. 2012 08:19
holky nezkoušely jste někdo??? Neroztéká se krém?? :-)