• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hrníčkový šlehačkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Hrníčkový šlehačkový dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 125
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrníčkový šlehačkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Na krém:
    • 500
      g mascarpone
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • jahody (nejlépe lesní) na ozdobení
    • želatina na přelití (např. Dr.Oetker)

Postup přípravy receptu

1
V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce a smetanu a vše důkladně promíchejte.
2
Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete tukem a vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut, až povrch těsta zpevní a zezlátne (případně proveďte test špejlí; vpíchněte ji doprostřed dortu a bude-li po vytažení suchá, máte upečeno). Nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté ji odstraňte a nechte zcela zchladnout na mřížce.
3
Zcela vychladlý korpus jednou či dvakrát prokrojte a potřete asi 2/3 krému vzniklého promícháním mascarpone s cukrem a poté s ušlehanou smetanou. Zbylým krémem potřete celý povrch dortu, poklaďte jej jahodami a přelijte ovocnou želatinou připravenou podle návodu. Nechte vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Tvarohovo šlehačkový dort

Tvarohovo šlehačkový dort

Šlehačkový tvarohový dort

Šlehačkový tvarohový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 17. 5. 2016 20:50

    Dort je výborný!! Moc chutný korupus, krásně se upekl a vynikající krém!!! Moje děti z něj byli nadšený!!!

  • simča | 19. 11. 2015 14:01

    Tak hotovo a nádhera až na to maskarpone je to drahé ale zase je luxusní , piškot trošku popraskal ale nevadí :-) obrátím to vypouklou stranou dolů a zamaskuji super recept děkuji

  • Eli | 2. 11. 2015 11:22

    Vyborny recept. Jen jsem mela hodne huste testo, tak jsem tam prilila asi o 30 ml vice smetany ke slehani. Pouzila jsem cely prasek do peciva a korpus vyskocil tak akorat. Lepsi je nechat korpus 1 den a pak promazat. Prorizla a promazala jsem ho 2x :)

  • kacka:) | 2. 4. 2015 18:39

    Ahoj holky, chci ho zítra udělat a bojím se aby to vyskočilo :/ co myslíte ?? :-!

  • Džej | 3. 3. 2015 19:36

    Taky jsem dala celý balíček prášku do pečiva a korpus mi vyskočil nejvíc uprostřed a trochu se "roztrhl" :-( nevím jestli je to troubou, špatným zamícháním, nebo špatnou formou, ale je to teda škoda.

  • XXX | 2. 8. 2013 10:01

    Dala jsem tam celý balíček prášku do pečiva a ani tak nebyl korpus dost vysoký :-(

  • Thaya | 3. 11. 2012 21:55

    Výýýýýbornýýý. Nevim, jak je možný, že Izzi měla korpus suchej, protože můj byl dobroučkej a měkkoučkej. Co se týče té výšky, na to, že je mi 18 a jsem naprostá amatérka, tak i mně došlo, že by bylo vhodný dát tam celej prášek do pečiva a korpus byl vysokej dost. Taky doporučuju dát do těsta vanilkovej cukr. Mňam mňam ;-)

  • Miluška:-) | 29. 7. 2012 15:35

    skusila jsem to a je to moc dobré ;-) ;-) ;-)

  • Martina | 18. 5. 2012 12:59

    já jsem ho dneska zkusila, vše vyšlo, tak jsem zvědavá, jak bude chutnat ;)

  • Izzi | 5. 3. 2012 14:45

    Tak musím napsat poznatek. Dělala jsem ho v pátek, krém je fajn. Ale korpus letěl do koše.....Naprosto suchá, málo vysoká buchta... :-(

  • Izzi | 28. 2. 2012 08:19

    holky nezkoušely jste někdo??? Neroztéká se krém?? :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 13:45

    Opraveno, díky.

  • Eva1 | 8. 6. 2011 17:20

    Vejce 3 kelímky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Červen Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jahody Mascarpone Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Selské brambory

Selské brambory

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
22
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…
21
Bramborový guláš III.
Bramborový guláš III.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Hrníčkový mazanec
Hrníčkový mazanec
Hrníčkový ovocný koláč
Hrníčkový ovocný koláč
Hrníčkový perník 1.
Hrníčkový perník 1.
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a…
Hrnková bábovka s olejem
Hrnková bábovka s olejem
Hrnková bábovka s vanilkou
Hrnková bábovka s vanilkou
  • Recepty.cz
  • Hrníčkový šlehačkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact