• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hrníčkový šlehačkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Hrníčkový šlehačkový dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 125
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrníčkový šlehačkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Na krém:
    • 500
      g mascarpone
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • jahody (nejlépe lesní) na ozdobení
    • želatina na přelití (např. Dr.Oetker)

Postup přípravy receptu

1
V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce a smetanu a vše důkladně promíchejte.
2
Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete tukem a vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut, až povrch těsta zpevní a zezlátne (případně proveďte test špejlí; vpíchněte ji doprostřed dortu a bude-li po vytažení suchá, máte upečeno). Nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté ji odstraňte a nechte zcela zchladnout na mřížce.
3
Zcela vychladlý korpus jednou či dvakrát prokrojte a potřete asi 2/3 krému vzniklého promícháním mascarpone s cukrem a poté s ušlehanou smetanou. Zbylým krémem potřete celý povrch dortu, poklaďte jej jahodami a přelijte ovocnou želatinou připravenou podle návodu. Nechte vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Tvarohovo šlehačkový dort

Tvarohovo šlehačkový dort

Šlehačkový tvarohový dort

Šlehačkový tvarohový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 17. 5. 2016 20:50

    Dort je výborný!! Moc chutný korupus, krásně se upekl a vynikající krém!!! Moje děti z něj byli nadšený!!!

  • simča | 19. 11. 2015 14:01

    Tak hotovo a nádhera až na to maskarpone je to drahé ale zase je luxusní , piškot trošku popraskal ale nevadí :-) obrátím to vypouklou stranou dolů a zamaskuji super recept děkuji

  • Eli | 2. 11. 2015 11:22

    Vyborny recept. Jen jsem mela hodne huste testo, tak jsem tam prilila asi o 30 ml vice smetany ke slehani. Pouzila jsem cely prasek do peciva a korpus vyskocil tak akorat. Lepsi je nechat korpus 1 den a pak promazat. Prorizla a promazala jsem ho 2x :)

  • kacka:) | 2. 4. 2015 18:39

    Ahoj holky, chci ho zítra udělat a bojím se aby to vyskočilo :/ co myslíte ?? :-!

  • Džej | 3. 3. 2015 19:36

    Taky jsem dala celý balíček prášku do pečiva a korpus mi vyskočil nejvíc uprostřed a trochu se "roztrhl" :-( nevím jestli je to troubou, špatným zamícháním, nebo špatnou formou, ale je to teda škoda.

  • XXX | 2. 8. 2013 10:01

    Dala jsem tam celý balíček prášku do pečiva a ani tak nebyl korpus dost vysoký :-(

  • Thaya | 3. 11. 2012 21:55

    Výýýýýbornýýý. Nevim, jak je možný, že Izzi měla korpus suchej, protože můj byl dobroučkej a měkkoučkej. Co se týče té výšky, na to, že je mi 18 a jsem naprostá amatérka, tak i mně došlo, že by bylo vhodný dát tam celej prášek do pečiva a korpus byl vysokej dost. Taky doporučuju dát do těsta vanilkovej cukr. Mňam mňam ;-)

  • Miluška:-) | 29. 7. 2012 15:35

    skusila jsem to a je to moc dobré ;-) ;-) ;-)

  • Martina | 18. 5. 2012 12:59

    já jsem ho dneska zkusila, vše vyšlo, tak jsem zvědavá, jak bude chutnat ;)

  • Izzi | 5. 3. 2012 14:45

    Tak musím napsat poznatek. Dělala jsem ho v pátek, krém je fajn. Ale korpus letěl do koše.....Naprosto suchá, málo vysoká buchta... :-(

  • Izzi | 28. 2. 2012 08:19

    holky nezkoušely jste někdo??? Neroztéká se krém?? :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 13:45

    Opraveno, díky.

  • Eva1 | 8. 6. 2011 17:20

    Vejce 3 kelímky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Červen Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jahody Mascarpone Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Metrový koláč

Metrový koláč

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

213
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…
14
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 6. 10. 2025: Kdo se vrhne do nových plánů a kdo zažije osudové setkání?

Denní horoskop na pondělí 6. 10. 2025: Kdo se vrhne do nových plánů a kdo zažije osudové setkání?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Komu se roztočí kolo osudu? A těžké karty pro jedno znamení!

Kartářka o novém týdnu: Komu se roztočí kolo osudu? A těžké karty pro jedno znamení!

Další doporučené recepty:

Hrníčkový mazanec
Hrníčkový mazanec
Hrníčkový ovocný koláč
Hrníčkový ovocný koláč
Hrníčkový perník 1.
Hrníčkový perník 1.
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a…
Hrnková bábovka s olejem
Hrnková bábovka s olejem
Hrnková bábovka s vanilkou
Hrnková bábovka s vanilkou
  • Recepty.cz
  • Hrníčkový šlehačkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact