• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hrníčkový šlehačkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Hrníčkový šlehačkový dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 112
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrníčkový šlehačkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Na krém:
    • 500
      g mascarpone
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • jahody (nejlépe lesní) na ozdobení
    • želatina na přelití (např. Dr.Oetker)

Postup přípravy receptu

1
V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce a smetanu a vše důkladně promíchejte.
2
Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete tukem a vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut, až povrch těsta zpevní a zezlátne (případně proveďte test špejlí; vpíchněte ji doprostřed dortu a bude-li po vytažení suchá, máte upečeno). Nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté ji odstraňte a nechte zcela zchladnout na mřížce.
3
Zcela vychladlý korpus jednou či dvakrát prokrojte a potřete asi 2/3 krému vzniklého promícháním mascarpone s cukrem a poté s ušlehanou smetanou. Zbylým krémem potřete celý povrch dortu, poklaďte jej jahodami a přelijte ovocnou želatinou připravenou podle návodu. Nechte vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Tvarohovo šlehačkový dort

Tvarohovo šlehačkový dort

Šlehačkový tvarohový dort

Šlehačkový tvarohový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 17. 5. 2016 20:50

    Dort je výborný!! Moc chutný korupus, krásně se upekl a vynikající krém!!! Moje děti z něj byli nadšený!!!

  • simča | 19. 11. 2015 14:01

    Tak hotovo a nádhera až na to maskarpone je to drahé ale zase je luxusní , piškot trošku popraskal ale nevadí :-) obrátím to vypouklou stranou dolů a zamaskuji super recept děkuji

  • Eli | 2. 11. 2015 11:22

    Vyborny recept. Jen jsem mela hodne huste testo, tak jsem tam prilila asi o 30 ml vice smetany ke slehani. Pouzila jsem cely prasek do peciva a korpus vyskocil tak akorat. Lepsi je nechat korpus 1 den a pak promazat. Prorizla a promazala jsem ho 2x :)

  • kacka:) | 2. 4. 2015 18:39

    Ahoj holky, chci ho zítra udělat a bojím se aby to vyskočilo :/ co myslíte ?? :-!

  • Džej | 3. 3. 2015 19:36

    Taky jsem dala celý balíček prášku do pečiva a korpus mi vyskočil nejvíc uprostřed a trochu se "roztrhl" :-( nevím jestli je to troubou, špatným zamícháním, nebo špatnou formou, ale je to teda škoda.

  • XXX | 2. 8. 2013 10:01

    Dala jsem tam celý balíček prášku do pečiva a ani tak nebyl korpus dost vysoký :-(

  • Thaya | 3. 11. 2012 21:55

    Výýýýýbornýýý. Nevim, jak je možný, že Izzi měla korpus suchej, protože můj byl dobroučkej a měkkoučkej. Co se týče té výšky, na to, že je mi 18 a jsem naprostá amatérka, tak i mně došlo, že by bylo vhodný dát tam celej prášek do pečiva a korpus byl vysokej dost. Taky doporučuju dát do těsta vanilkovej cukr. Mňam mňam ;-)

  • Miluška:-) | 29. 7. 2012 15:35

    skusila jsem to a je to moc dobré ;-) ;-) ;-)

  • Martina | 18. 5. 2012 12:59

    já jsem ho dneska zkusila, vše vyšlo, tak jsem zvědavá, jak bude chutnat ;)

  • Izzi | 5. 3. 2012 14:45

    Tak musím napsat poznatek. Dělala jsem ho v pátek, krém je fajn. Ale korpus letěl do koše.....Naprosto suchá, málo vysoká buchta... :-(

  • Izzi | 28. 2. 2012 08:19

    holky nezkoušely jste někdo??? Neroztéká se krém?? :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 13:45

    Opraveno, díky.

  • Eva1 | 8. 6. 2011 17:20

    Vejce 3 kelímky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Červen Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jahody Mascarpone Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Bramborové housky

Bramborové housky

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

174
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
76
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
20
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
18
Domácí lučina z mléka
Domácí lučina z mléka

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Hrníčkový mazanec
Hrníčkový mazanec
Hrníčkový ovocný koláč
Hrníčkový ovocný koláč
Hrníčkový perník 1.
Hrníčkový perník 1.
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a…
Hrnková bábovka s olejem
Hrnková bábovka s olejem
Hrnková bábovka s vanilkou
Hrnková bábovka s vanilkou
  • Recepty.cz
  • Hrníčkový šlehačkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact