• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hrníčkový šlehačkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Hrníčkový šlehačkový dort

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 75
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrníčkový šlehačkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Na krém:
    • 500
      g mascarpone
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • jahody (nejlépe lesní) na ozdobení
    • želatina na přelití (např. Dr.Oetker)

Postup přípravy receptu

1
V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce a smetanu a vše důkladně promíchejte.
2
Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete tukem a vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut, až povrch těsta zpevní a zezlátne (případně proveďte test špejlí; vpíchněte ji doprostřed dortu a bude-li po vytažení suchá, máte upečeno). Nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté ji odstraňte a nechte zcela zchladnout na mřížce.
3
Zcela vychladlý korpus jednou či dvakrát prokrojte a potřete asi 2/3 krému vzniklého promícháním mascarpone s cukrem a poté s ušlehanou smetanou. Zbylým krémem potřete celý povrch dortu, poklaďte jej jahodami a přelijte ovocnou želatinou připravenou podle návodu. Nechte vychladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Tvarohovo šlehačkový dort

Tvarohovo šlehačkový dort

Šlehačkový tvarohový dort

Šlehačkový tvarohový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 17. 5. 2016 20:50

    Dort je výborný!! Moc chutný korupus, krásně se upekl a vynikající krém!!! Moje děti z něj byli nadšený!!!

  • simča | 19. 11. 2015 14:01

    Tak hotovo a nádhera až na to maskarpone je to drahé ale zase je luxusní , piškot trošku popraskal ale nevadí :-) obrátím to vypouklou stranou dolů a zamaskuji super recept děkuji

  • Eli | 2. 11. 2015 11:22

    Vyborny recept. Jen jsem mela hodne huste testo, tak jsem tam prilila asi o 30 ml vice smetany ke slehani. Pouzila jsem cely prasek do peciva a korpus vyskocil tak akorat. Lepsi je nechat korpus 1 den a pak promazat. Prorizla a promazala jsem ho 2x :)

  • kacka:) | 2. 4. 2015 18:39

    Ahoj holky, chci ho zítra udělat a bojím se aby to vyskočilo :/ co myslíte ?? :-!

  • Džej | 3. 3. 2015 19:36

    Taky jsem dala celý balíček prášku do pečiva a korpus mi vyskočil nejvíc uprostřed a trochu se "roztrhl" :-( nevím jestli je to troubou, špatným zamícháním, nebo špatnou formou, ale je to teda škoda.

  • XXX | 2. 8. 2013 10:01

    Dala jsem tam celý balíček prášku do pečiva a ani tak nebyl korpus dost vysoký :-(

  • Thaya | 3. 11. 2012 21:55

    Výýýýýbornýýý. Nevim, jak je možný, že Izzi měla korpus suchej, protože můj byl dobroučkej a měkkoučkej. Co se týče té výšky, na to, že je mi 18 a jsem naprostá amatérka, tak i mně došlo, že by bylo vhodný dát tam celej prášek do pečiva a korpus byl vysokej dost. Taky doporučuju dát do těsta vanilkovej cukr. Mňam mňam ;-)

  • Miluška:-) | 29. 7. 2012 15:35

    skusila jsem to a je to moc dobré ;-) ;-) ;-)

  • Martina | 18. 5. 2012 12:59

    já jsem ho dneska zkusila, vše vyšlo, tak jsem zvědavá, jak bude chutnat ;)

  • Izzi | 5. 3. 2012 14:45

    Tak musím napsat poznatek. Dělala jsem ho v pátek, krém je fajn. Ale korpus letěl do koše.....Naprosto suchá, málo vysoká buchta... :-(

  • Izzi | 28. 2. 2012 08:19

    holky nezkoušely jste někdo??? Neroztéká se krém?? :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 6. 2011 13:45

    Opraveno, díky.

  • Eva1 | 8. 6. 2011 17:20

    Vejce 3 kelímky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Červen Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jahody Mascarpone Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Koka dort

Koka dort

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

80
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
58
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
47
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
42
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
42
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Pornohvězda Daisy Lee porodila: Malý Theo je na světě! Na sále skončila v kómatu

Pornohvězda Daisy Lee porodila: Malý Theo je na světě! Na sále skončila v kómatu

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Hrníčkový mazanec
Hrníčkový mazanec
Hrníčkový ovocný koláč
Hrníčkový ovocný koláč
Hrníčkový perník 1.
Hrníčkový perník 1.
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a…
Hrnková bábovka s olejem
Hrnková bábovka s olejem
Hrnková bábovka s vanilkou
Hrnková bábovka s vanilkou
  • Recepty.cz
  • Hrníčkový šlehačkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact