drobenka
není nutná, lze (nemusí se) po upečení jen posypat moučkovým cukrem
Postup přípravy receptu
1
Tento recept jsem si přivezl z dovolené pod názvem "ovocná bublanina". Přijde mi spíš jako ovocný koláč, ale to nic nemění na tom, že je to vláčná "mokrá" buchta, která se nemusí ničím zapíjet a chutná výtečně, recept je velmi rychlý a jednoduchý.
2
Vejce vymícháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a kefír, přisypeme mouky s kypřidlem a vše jen řádně promícháme. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný menší plech nebo větší pekáč. Kdo má po ruce citronovou kůru, může jí do těsta přidat a část cukru může nahradit vanilkovým.
3
Na těsto nandáme ovoce dle chuti: třešně, višně, borůvky, rybíz... a pokud máme čas a chuť, můžeme vše před vložením posypat drobenkou. Nutné to ale není a i bez drobenky je koláč výborný.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova, dle výšky těsta od 40 - 55 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme nakrájet a před podáváním pocukrovat.