Mouku, sůl, kmín a droždí důkladně promícháme, poté přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Můžeme přidat i semínka. Necháme v míse 8-12 hodin kynout.
2
Poté předehřejeme troubu se skleněným pekáčem na 230 stupňů, do horkého pekáče vyklopíme těsto a pečeme pod pokličkou 30 minut a ještě 15 minut bez pokličky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela
|1. 12. 2015 13:38
Za me jen hrnek vody, opakovane se testo lepi a je ridke, dalsi pokusy uz jen s jednim hrnkem a nemusim dosypavat mouku a testo je perfektni, kynout nechavam pres noc, rano pecu
Chleba je vynikající, jen jsem při vypracovávání těsta musela přisypat dost mouky oproti receptu. Nevím proč, pořád se mi zdálo řídké. Výsledný chléb byl měkoučký, takže to ničemu neuškodilo :-)