Mouku, sůl, kmín a droždí důkladně promícháme, poté přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Můžeme přidat i semínka. Necháme v míse 8-12 hodin kynout.
2
Poté předehřejeme troubu se skleněným pekáčem na 230 stupňů, do horkého pekáče vyklopíme těsto a pečeme pod pokličkou 30 minut a ještě 15 minut bez pokličky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela
|1. 12. 2015 13:38
Za me jen hrnek vody, opakovane se testo lepi a je ridke, dalsi pokusy uz jen s jednim hrnkem a nemusim dosypavat mouku a testo je perfektni, kynout nechavam pres noc, rano pecu;)
Chleba je vynikající, jen jsem při vypracovávání těsta musela přisypat dost mouky oproti receptu. Nevím proč, pořád se mi zdálo řídké. Výsledný chléb byl měkoučký, takže to ničemu neuškodilo :-)