Musím jen chválit. Knedlíky, snadné a chutné. Použila jsem tmavé pečivo osmahla pěkně do hněda a udělalo to nádhernou strukturu i n a pohled. Hrníčky vymazané sádlem. Dělal jsem jen z půlky množství a vyšlo mi to v pohodě na tři hrnky. Moc díky autorovi. Takový jednoduchý a lahodný recept jsem přesně hledala.
Vyborné jak chuťově tak šli opravdu krásně vyklopit a to jsem vymazala herou neměla jsem máslo ani sádlo a paráda dělala jsem je ke svíčkové a jsou opravdu moc dobré :-) ;-)
Mam dietu a hledám jak udělat knedlík ze žitné či pohankové mouky.Nesmím nic pšeničného a pod.
Poradím svělý fígl, který vymyslel můj muž. Místo vymazání vložím do hrnků mikrotenový sáček a naplním těstem, nahohoře volně zamotám.Knedlíky se krásně vyndají z hrnku a vyklopí za sáčku. ;-)
* Výborný recept, dělala jsem ho poprvé a mohu potvrdit, že jsou opravdu moc dobré. Přidala jsem petrželku, pro oko a fakt dobře se dělají, velmi jednoduché. K tomu pečený králík se zelím, to byla mňamka. Děkuji a všem přeji dobrou chuť k těmto knedlíkům. :-) ;-) :-[
Hrnečky se musí vymazat, nejlépe sádlem. Já je vymažu, dám do lednice a když tuk ztuhne, tak je vymažu ještě jednou. Když se knedle uvaří, hrníčky vyndám z vody, nechám chvilinku odstát a pak knedlíky vyklouznou z hrnečku samy. Jsou fakt skvělé. O:-)
Výborné knedlíky. Trochu jsem upravila. Rohlíků jsem dala 5 a vejce 4. :-) :-) :-)
Chuťově výborné jenom jsem někde udělal chybu protože mně nešli vyklopit
Já tyto knedlíky dělám jako přílohu. Hlavně k sosu. Ke kuřeti, vepřo knedlo zelo atd.
Dělám stejně, jen místo muškátového oříšku dávám nakrájený libeček a petrželovou nať. Vyzkouším i tuto variantu.