Nakrájíme housky, opražíme na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky, ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do 4-5 hrnků, max. 1 cm pod okraj a každý hrnek překryjeme alobalem.
2
Do hrnce vložíme utěrku, na utěrku dáme hrnky, zalijeme vodou, aby dosahovala zhruba do poloviny hrnků. Hrnec přiklopíme poklicí. Vaříme cca 25-35 minut.
Musím jen chválit. Knedlíky, snadné a chutné. Použila jsem tmavé pečivo osmahla pěkně do hněda a udělalo to nádhernou strukturu i n a pohled. Hrníčky vymazané sádlem. Dělal jsem jen z půlky množství a vyšlo mi to v pohodě na tři hrnky. Moc díky autorovi. Takový jednoduchý a lahodný recept jsem přesně hledala.
Vyborné jak chuťově tak šli opravdu krásně vyklopit a to jsem vymazala herou neměla jsem máslo ani sádlo a paráda dělala jsem je ke svíčkové a jsou opravdu moc dobré :-) ;-)
Madlenka
|20. 3. 2013 22:40
Mam dietu a hledám jak udělat knedlík ze žitné či pohankové mouky.Nesmím nic pšeničného a pod.
Zuzana
|17. 11. 2012 11:15
Poradím svělý fígl, který vymyslel můj muž. Místo vymazání vložím do hrnků mikrotenový sáček
a naplním těstem, nahohoře volně zamotám.Knedlíky se krásně vyndají z hrnku a vyklopí za sáčku. ;-)
Ledye
|7. 10. 2012 14:03
* Výborný recept, dělala jsem ho poprvé a mohu potvrdit, že jsou opravdu moc dobré. Přidala jsem petrželku, pro oko a fakt dobře se dělají, velmi jednoduché. K tomu pečený králík se zelím, to byla mňamka. Děkuji a všem přeji dobrou chuť k těmto knedlíkům. :-) ;-) :-[
Di
|8. 8. 2012 21:08
Hrnečky se musí vymazat, nejlépe sádlem. Já je vymažu, dám do lednice a když tuk ztuhne, tak je vymažu ještě jednou. Když se knedle uvaří, hrníčky vyndám z vody, nechám chvilinku odstát a pak knedlíky vyklouznou z hrnečku samy. Jsou fakt skvělé.
O:-)