Mouku smísíme s jednou lžičkou jedlé sody, přidáme olej (já osobně používám rostlinný tuk a to spíše až tu polovinu hrníčku a plech pak už nevymazávám tukem), mléko (spíše méně než půl hrníčku tak, aby bylo těsto tip ťop) a pokapeme pár kapkama octa (soda + ocet vytvoří sodaefekt ;-) a mírně těsto nadýchne místo kvasnic).
2
Až je těsto dobře vypracované, vyklopíme jej na plech a rozhněteme rukou na extra tenkou placku podél plechu na pečení (okraje můžeme nechat silnější). Tak a na tuto tenkou placku poklademe vše dobré dle chuti (POZOR, aby jste nedopadli jak pejsek a kočicka s dortem). Pečeme v troubě na maximum několik minut, to každý pozná jesli už je hotová nebo už ji spálill.
3
A co bych vám doporučil na těsto vložit? Smíchejte rajský protlak se zakysanou smetanou a tuto směs rozetřete na těsto, přidejte rozlisovaný česnek, olivy, posypte vrstvou sýra a posypte kořením (dle chuti, bazalka, oregáno, ... nebo pizza kořením) - je to jednoduché levné a kupodivu i dobré.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Miloun
|25. 12. 2016 16:33
Hnus, mě to prohnalo jako nikdy a drobenku jako těsto no fuj tajxl. Ten kdo to vymyslel musí trpět zácpou a tato pochputkamu asi pomáhá při jeho problémech.
Miloun
|25. 12. 2016 16:30
Pokud někdo trpíte zácpu, tak vám tento recept doporučuji. Já zácpu nemám a netrvalo ani 20 minut a byl jsem vyprázdněn. Křehoučké těsto, mastňoučné těsto a břicho mě bolí ještě teď.
Marky
|15. 7. 2015 13:08
Vyborny recept, diky za tip :)
krasne krehoucke testo, hotove za 5 minut ;)
lucian
|15. 12. 2014 12:42
Taky se musim pridat testo se drolilo a bylo mastne... :-(
Freya
|11. 4. 2013 15:07
taky se mi nespojilo ... těsto ale je docela dobré, bohužel takové drolivé ...
Rychlé těsto, když si s tím člověk vyhraje, tak extra tenké a moooc dobré, taková rychlo pizza :) Sklidila jsem pochvalu a druhý den dělala z dvojité dávky :D
k
|16. 3. 2011 14:22
Souhlasí těsto bylo dost divné...
Monika F.
|18. 12. 2010 12:54
Rychlovka:-))S manželem jsme se vyhrali s roztažením testa na plechu, jedna sklenka to neprežila ale vypada to v troubě skvěle:-)) Použili jsme méně než půlku hrnku oleje (olivového), a jinak vše podle receptu a už se těšíme na výsledek:-))Dobrou chuť. ;-)
Rege
|4. 6. 2007 22:14
Bohužel, mě to těsto moc nechutnalo. Moc mastné.
Majka Přidalová
|29. 1. 2007 10:16
To je opravdu superrychlý recept. Včera jsem ho dělala, jenom jsem obměnila mouku za celozrnnou a místo octa se sodou udělal klasický kvásek s droždím.Do těsta jsem ještě zapracovala hrst bazalky a trošku lněných semínek. Navrch jsem dala co dům dal a jen se po ní zaprášilo. Líbí se mi všechny hrníčkové recepty, ale tenhle na pizzu vede.
kamva
|23. 5. 2006 12:18
Markéto, do těsta na pizzu se nedává vajíčko. Jinak to není těsto na pizzu.
marketa englicka
|22. 5. 2006 17:39
moooooc zajímavý líbí se mi že se nedává vajíčko brzy vyzkouším a děkuji za zajímavý recet.