Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Osolenou mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Přidáme žloutky, rozpuštěné tuky (ne horké), kvásek a zaděláme vláčné těsto. Podle potřeby můžeme přidat mléko. Pokud použijeme 1 balíček sušeného droždí místo čerstvého, není třeba kvásek připravovat, ale droždí zamícháme přímo do mouky. Těsto můžeme připravit i v domácí pekárně.
2
Vykynuté těsto rozválíme na čtverec velký přibližně jako obvod bábovky, naplníme nádivkou, zarolujeme a vložíme do vymazané bábovkové formy nebo formy na věnec.
3
Nádivku připravíme tak, že mletý mák povaříme v mléce asi 15 minut do husta. Pak přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme.
Teď jsem si všimla, že jsem u těsta zapomněla na sádlo, už jsem to naravila. Proto byla bábovka suchá, to sádlo tam chybělo. Co se týče náplně, tak je možné ji udělat více, to záleží na chuti každého :-)
Pavlína
|29. 1. 2016 11:05
Nejsem spokojená :-( přišla nám suchá a plňky bylo taky hodně málo :-(