Mouku, cukr a máslo mícháme tak dlouho, až vznikne "drobení". Z celého množství oddělíme 2-3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko. Umícháme těsto, které nalijeme na vymazaný plech, poklademe ovocem, které nám právě dozrálo na zahádce, posypeme zbytkem "drobení" a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Moučník je upečený copy dup a není na něm co zkazit !
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dara
|23. 11. 2016 09:55
Uz se peče! ;-)
dajka
|1. 10. 2015 14:25
O:-) PRVNIIIIII buchta co se mi kdy povedla. Jsem tak neschopna ze se mi nepovede ani pernik v prasku a ted jen cekam nez vychladne a dam si ke kavicce...1111111
Tak buchta je naprosto dokonalá! Jenom jsem trošku přestřelila mléko,takže je hodně vláčná, ale na lžíčku se šlehačkou..no k zítřejší kávě bude úplně mňam! Dělala jsem jí se strouhanými jablky,posypala skořicí a vanilkovým cukrem! Moc díky za recept a hodnotím, jak jinak, než za 1 :-)
Iveta
|22. 11. 2012 17:38
Buchta je moc dobrá, také doporučuji, ale poměr másla je moc velký na poměr mouky a cukru, na to pozor Dělala jsem ji s meruňkami a je moc výborná a jednoduchá, tak, jak už je tu psáno
Kačí
|3. 8. 2012 20:33
Všem kdo jsou na tom jako já, lempl přes vaření a nedej bože pečení, je tohle perfektní!! KOnečně první samostatný malý zázrak, co vyšel z mých nezkušených a nešikovných rukou :-)) Poznánka: Dala jsme to do vyšší zapekací misky a trvalo na 160C cca 1hod, tak se toho případné spoluamaterky nebojte Rada od přítele: je to hotové, až když to začne hnědnout a hlavně vonět!! potvrzeno! Dělala jsme to s nastrouhanými jablíčky a rozinkami, posypané skořicí. Pokud budete servírovat ješte vlažné, myslím si, že by k tomu byla perfektní šlehačka... :-P Přeji Vám hodně stestí v pečení a méne nervu než mě ;-)
Pečení sladkého je u mě většinou katastrofa, prostě to neumím....ale tahle buchta se povedla i mě!! je skvělá, krásně vláčná, dala jsem kompotované broskve, které jsem nakrájela na malé kousíčky...velmi chválím a dávám za 1
Děkuji za skvělý recept!!! jsem pekařský antitalent a poprvé jsem ze svého díla opravdu nadšená!!! výtečné! dělala jsem s kompotovými broskvemi, takže buchta natáhla ještě trochu vlhkosti a opravdu nemám co vytknout! děkuji! 1********
Je jednoduchá a dobrá, dávám hodně jablek a skořici i ořechy, když jsou. Do těsta dávám 2 lžíce rumu. Foto přiloženo ;-)
Michaela Válečková
|25. 4. 2010 11:34
Moje první pořádná buchta. Povedla se! Mám velkou radost
Janiiik Kavků
|19. 7. 2007 11:59
Tak toto bude taky má první buchta... du na ní tak držte pěsti!
Vlasta
|9. 5. 2007 15:17
Teda buchtička je opravdu super rychlá a super dobrá. Nechtělo se mi loupat s jablky, tak jsem tam já lajdák dala domácí švestková povidla, posypala posypkou se skořicí, upekla a sama se synem už i část snědla. Opravdu 1****
Zuzka
|21. 3. 2007 16:35
Super!! Rychlé, jednoduché a moc dobré. Někdy dám jablka, někdy zase broskve a hned je úplně jiný koláč. Děkuji :-)
Marcela
|8. 1. 2006 14:28
Byla to moje vůbec první buchta a povedla se ;-)Díky moc za recept - jsem začátečník ve vaření a docela jsem se bála.... a vyšlo to :-) Děkuju moc
Jana z VM
|29. 9. 2005 09:05
Včera upečeno a skoro ihned snězeno a to jsme byli doma jenom tři. Je opravdu vynikající!!!!!!!Těsto jsem pokladla střídavě ostružinami (ze zahrady) a čtvrtkami švestek, do posypky nahoru jsem přidala hrst ořechů a byla - prostě jedna báseň !! To je buchta rychlovka, když není moc času. Musím vyzkoušet různé ovoce, však je ho dost.. Dávám za 111111111111111111 !! Díky, paní Lado, za vynikající recept !!
Marie Szkanderova
|26. 9. 2005 10:23
Vcera jsem ji delala pro meho pritele, jako ovoce jsem nastrouhala jablka a byla opravdu moc dobra a krupava. Vyborny recept
Di
|3. 6. 2005 18:09
Tenhle koláč dělám velmi ráda. Žádná buchta snad není rychlejší. Nejvíce práce dá připravit ovoce - pokud se například musí odpeckovat. Předtím jsem dělávala těsto jogurtové - také nebylo špatné - nebo hrníčkové - suroviny se jenom smíchaly, nedělala se drobenka. Te´d je mým favoritem tento drobenkový koláč. Dělám i s povidly nebo makovou nádivkou a švstkami.