Mouku, cukr a máslo mícháme tak dlouho, až vznikne "drobení". Z celého množství oddělíme 2-3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko. Umícháme těsto, které nalijeme na vymazaný plech, poklademe ovocem, které nám právě dozrálo na zahádce, posypeme zbytkem "drobení" a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Moučník je upečený coby dup a není na něm co zkazit !
Mouku, cukr a Máslo(ne mléko, jak je chybně uvedeno v receptu).. To jen pro úplné začátečníky, aby se nedivili, že z ěch napsaných ingrediencí drobenka ne a ne vzniknout.... Ale je to fakt dobrota. :-P
kája
|26. 9. 2014 15:52
výborná
JaHuTkA x-T BLONDYNKA
|28. 8. 2014 15:24
snazila jsem se to udelat ale buchla nam trouba mam tet 3 roky zaracha...hmmm... :-(
tak to se povedla mně přidal jsem kompotované jahody luxus
taša
|5. 2. 2012 15:07
Buchta je výborná. Dělala jsem ji z mražených kyselých meruněk, takže jsem je posypala vanilkovým cukrem (ty nakladené meruňky). Buchta není vůbec přeslazená. Protože je bez tuku, tak není moc kalorická.