Všechny přísady pečlivě promícháme (ušleháme). Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem. Nakonec posypeme drobenkou, která vznikne dokonalým smícháním másla, hrubé mouky a cukru.
Bublaninu som vyskúšala a škoda, musím konštatovať, že som sa nemala riadiť pozitívnými komentármi tohoto receptu. Síce nechutnal vyslovene zle, to nie, ale je na hony vzdialený chuti dobrej bublaniny s klasickým piškotovým cestom...Proste šetriť na príprave cesta sa podľa mňa nevypláca. Tých 5min. naviac a vyšlahat žltok a bielok atd..by si to zaslúžilo. <3
Macek
|11. 7. 2015 10:42
právě peču, nikdy předtím jsem bublaninu nedělala, vypadá to fantasticky a je to fantasticky rychlé... proč jsem to vlastně nedělala? :-D
jara
|29. 6. 2015 21:52
Upekla jsem jahodovou na menší plech, výborná, jednoduchá mňamka, musím udělat novou, hned jsme ji spásli ;-)
Jana
|9. 8. 2014 18:44
Děvčata prosím jaké pěstujete ostružiny? Chtěla bych si je zasadit, ale nechci se splést, chci, aby nám chutnaly. Děkuji za radu. Jana O:-)
mikckey
|20. 6. 2014 00:15
Manžel odjel na služební cestu, tak jsem dělala klasickou bublaninu, zítra se vrací a přál si, abych mu opět udělala bublošku, jelikož ji ihned zkonzumoval a tak je noc a já mu dělám rybízovou, říkál, že je senzační ranní probuzení ;-) - děkuji (přidávám i rozinky)
Magdushka83
|7. 3. 2014 12:51
Mám ji v troubě s ostružinami a rebarborou, tak se nemohu dočkat :D
karel
|12. 2. 2014 17:43
velkej plech....je to na takovej ten poloviční pekáček
Lucie
|25. 9. 2013 16:06
Právě jsem strčila bublaninu do trouby. Zkoušela jsem ji ze špaldové mouky, tak jsem zvědavá na výsledek ;-)
Lenka
|23. 7. 2013 22:05
Dneska vyzkoušeno (jsem úplný pekařský začátečník!!!), buchta chuťově výborná - dělala jsem s třešněmi a rybízem. Akorát mi buď málo nakynula nebo jsem měla moc velký plech na málo těsta, tak příště asi budu muset trochu upravit.. Pekla jsem na cca 175 st. asi 30 minut.
Včera jsem upekla, dnes k snídani ochutnala a je dobrý. Pekla jsem něco takového poprvé, u receptu není doba pečení ani stupně, takže jsem pekla v horkovzdušné troubě na 170stupnů asi 30minut. Příště bych ho pekla tak o 5minutek mín. Ale chutově dobrý. Jen jsem udělala dvojnásobnou dávku drobenky. Foto přiloženo.
Iveta
|21. 6. 2011 12:02
Tak jsem se nechala zlákat a recept jsem dnes vyzkoušela...Popravdě musím říct, že to není vůbec špatné, ba naopak...
Recept jsem vyzkoušela,a musím říci že je opravdu skvělý !!! Báječný !!! a hlavně jednoduchý a rychlý ,vše ho vřele doporučuji !!!! :-)
Tynka
|10. 3. 2011 10:10
Pekla jsem se zavařenejma meruňkama, a parádní! Určitě upeču znovu, jen budu muset zdvojnásobit dávku na drobenku, té tam na mě bylo málo. Díky za recept!! :-)
Lucie Vašátková
|6. 5. 2010 14:26
Výborná,použila jsem nastrouhaná jablka,po plechu se jen zakouřilo :D . Všem doporučuji!