Rozšleháme mléko se žloutkem, osolíme, přidáme housky nakrájené na kostičky, mouku, tuhý sníh z bílků a kostičky uzeniny.
2
Směsí naplníme máslem vymazané a raději i vysypané moukou hrnečky, (měly by být asi tři) tak do 2/3, přikryjeme alobalem, zavážeme a vaříme ve vodní lázni asi 30 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucka H.
|25. 1. 2009 13:13
Vyzkoušla jsem a výsledek byl vynikající, hodonotím 1!!
Majka Rončáková
|25. 6. 2008 14:25
S tou uzeninou by to mohla být příloha ke špenátu
Marie Fikarova
|20. 6. 2008 08:50
Také tyto knedlíky dělám. Hrnečky plním těstem trošku přes polovinu a pak v hrnci ve vodní lázni zakrývám pečícím papírem.Při tomto množství těsta jsou pak akorát na výšku hrnečku. Zatím jsem s nimi neměla při vaření žádný problém. Používám je jako přílohu k pečeným masům a nebo i samostatně jen s kysaným zelím. Skvělé, hodnotím 1. Marie
Ladislav Dorazin
|19. 6. 2008 20:20
Tak tyhle knedlíky znám,to je opravdu moc dobrá věc,akorát jsem ten recept nikdy neviděl s uzeninou a pak bych se musel zamyslet,k čemu by se hodily.Ale určitě bych na něco přišel.Jen bych já doporučil,nevím,ten alobal na ty hrníčky?Ty knedle povyrostou a pak co?Já na ně nedávám nic,hrnec přikryju poklicí,pod kterou dám ubrousky,nebo útěrku,aby voda nekapala na knedlíky.U toho alobalu by musela bý nějaká vůle,aby knedle vyrostly,ne?