Předehřejte troubu na 170 ° C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. Ve střední misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné misce smíchejte olej a cukr. Postupně přidávejte vejce, jedno po druhém, dokud nejsou důkladně smíchány
Přisypejte polovinu moučné směsi a dolijte polovinu mléka. Promíchejte a opakujte s druhou polovinou mouky a mléka. Přidejte vanilkový extrakt a pomerančovou kůru. Nalijte těsto do připravené formy, a jemně poklepejte o pult, aby se uvolnily případné vzduchové bubliny.
Pečte 50-60 minut nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá. Před vyklopením, nechte 10 minut odstát.
4
Nyní si připravte sirup. V malém hrnci přiveďte pomerančovou šťávu a cukr k varu. Za stálého míchání vařte 2-3 minuty. Poté natřete polevu na povrch bábovky a nechte úplně vychladnout.