Vo vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry na jemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a dobře promícháme s játry. Dochutíme mletou červenou paprikou, pepřem, solí a přidáme sekanou nať (nať můžeme i umlít s játry).
2
4 hrnky vymažeme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Hrnky vložíme do vodní lázně a zakryté pomalu vaříme asi 30 minut. Paštiku vyklopíme a podáváme se zeleninou a bramborovou kaší.
Terezko supééér!Dělal jsem z drůbežích jater a pro oko jsem nechal pár kousků větších.Nemá to chybu a posílám jedničku s *.Do fotogalerie jsem vložil paštiku jak syrovou,tak i upečenou.Jsem fakt nadšenej :-)) ,díky.Jiří
Tereza Jarčušková
|21. 2. 2007 08:52
Myslím, že áno.
Marie Dalová
|18. 2. 2007 02:57
Dala by se místo vepřových jater použít játra ze zvěřiny? Srnčí nebo z laně?
Ivana Přikrylová
|17. 2. 2007 09:25
Díky za odpověď. To znamená sterilovat 2x hodinu asi na 100 C, tak jako masovou konzervu.
Tereza Jarčušková
|14. 2. 2007 14:02
Ivanka, neviem vám povedať, ja ju podávam hneď po uvarené. Ale myslím, že by to nemal byť problém, len by to chcelo dvojitú sterilizáciu.
Ivana Přikrylová
|14. 2. 2007 12:20
Dala by se tato paštika místo hrnečků dát do zavařovacích sklenic a sterilovat? Nevím jak dlouho by takto vydržela.