• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hrnečková cuketová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Hrnečková cuketová buchta

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 438
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
6fotografií
Nahrát fotku
 

Rychlá buchta, která chutná jak dětem, tak i dospělým. Cuketa dodá pokrmu velkou dávku vitamínů, minerálních látek a vlákniny. I buchta může být zdravá a díky cuketě velmi lahodná a krásně vláčná.

Suroviny

12 porce
    • 2
      hrnek cuketa nakrájená na malé kostičky
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • mléko 1/2 - 3/4 hrnku
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžička skořice
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady v míse promícháme, pekáč s vyššším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo jen vyložíme pečícím papírem. Do pekáče nalijeme těsto a pečeme při 170 °C asi 1/2 hodiny.
2
Po upečení necháme vychladnout. Vychladlé naplocho rozkrojíme namažeme zavařeninou, opět spojíme a na povrchu a po stranách potřeme libovolnou polevou (čokoládovou, citrónovou apod..). Po zaschnutí krájíme na řezy.

RADA: Co jste možná nevěděli o cuketách

3
Poznámka: Měříme na čtvrtlitrové hrnky. Na dohotovení zavařenina a libovolná poleva Obměna: místo skořice můžeme dát 2 lžičky perníkového koření (ne prášku do perníku, ale směsi perníkového koření)

RADA: Cuketové recepty ze záhonu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina hrnečková

Bublanina hrnečková

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sabina80 | 15. 9. 2017 10:23

    Výborná buchta, moc všem chutnala. Doporučuji!

  • Margareto | 23. 8. 2017 11:39

    Buchta byla moc dobrá. Já jsem dala trochu víc cukety a nastrouhala jsem ji. Jen na mě je dost sladká a to jsem dala necelé 2 hrnky cukru. Myslím, že jeden hrnek cukru by byl dostačující.

  • Klijami | 6. 8. 2017 15:31

    Moc dobrá. Příště dám trošku méně cukru ;) :) Děkuji za recept

  • Jani K. | 3. 8. 2016 18:21

    Výborná. Je velmi sladká, což mi vyhovuje, stačí mi pak si vzít kousek pro doplnění energie, (tedy pokud se ovládnu :-)), není potřeba sníst půlku pekáče. Proto jsem ji ani neplnila ani nepolévala. Mouku jsem dala napůl hladkou a celozrnou, polohrubá se tady, kde žiji, nedá sehnat. Jen nemám ještě zkušenosti se svou novou troubou, proto jsem ji musela péct skoro dvě hodiny, ke konci jsem ji zakryla a dopadlo to výborně. Je akorát s nádherným vypečeným okrajem, krásně vlahá. Jen ten účet za plyn nevím nevím. :-) Mám takovou obojetnou nádobu od Kolimaxu, která múže i na plotnu i do trouby, možná i tou to bylo, že se buchta buchta dělala pomalu, ale dopadla geniálně. Ta nádoba smí do trouby i s poklicí, proto jsem ji, když byla akorát hnědá, přiklopila a nechala na míň stupnů ještě dodělat. Děkuji!

  • Renata | 15. 7. 2016 18:27

    Dnes jsem ji pekla, dělala jsem poloviční dávku a ta mi vyšla na poloviční pekáč na kachnu. Dělala jsem bez polevy a je moc dobrá, krásně měkká, jak peřina. Kostičky mě přišly divné, ale udělala jsem je (cca 0,5*0,5cm) a povedlo se. :-)

  • buchticka | 25. 7. 2015 13:53

    :* super buchta <3 <3 <3

  • lucik | 10. 9. 2014 09:36

    Dělala jsem buchtu podle vašeho receptu, ale na obrázku není tak tmavá. Ta cuketa se tam dává opravdu na kostičky? Většina receptů je ze strouhané cukety, náhrada za jablka. Tak to jsem na to opravdu zvědavá, jak to dopadne. Zatím v troubě.

  • verca | 9. 9. 2014 23:01

    no jooo ja tu cuketu nastrouhala :-D :-D :-D

  • verca | 9. 9. 2014 22:59

    Tak po výborných recenzich jsem ji upela taky.. a děs a hrůza.. :'( zapoměla jsem na olej tak jsem ho michala nakonec a to faaakt nedelejte .. buchta vubec nenakynula a je z ni zakalec.o))) ale nic si z toho nedelam zitra valim na trh a upecu ji znovu :-D ;-) 8-)

  • skadi | 2. 5. 2014 20:12

    Je luxusní! Absolutně nemám co vytknout :-) já si akorát dala tu práci, a z bílků udělala sníh, zbytek jsem smíchala a pak přidávala nastřídačku mouku a sníh ;-) a kakao jsem přidala až do cca třetiny až poloviny těsta, a špejlí udělala mramorování :-) Je fakt mňamózní 8-)

  • bobo | 15. 9. 2013 15:14

    Jituš,radši se místo pečení uč češtinu.

  • Romana | 2. 9. 2013 14:59

    :-) právě se jí také chystám opět upéct. VELMI SKVĚLÁ A HLAVNĚ NENÍ SUCHÁ. :-* :-* :-*

  • oli | 29. 8. 2013 18:12

    Právě jsem ji upekla, je výborná, nadýchaná a vláčná.Pekla jsem podle receptu jenom jsem dala místo skořice perníkové koření. Vyšlehala jsem vejce s cukry, poté olej, kakao a koření, nakonec střídavě mouku s práškem a mléko a cuketu- tu jsem nastrouhala. Pekla jsem půl hodiny je toho poměrně hodně. Všem moc chutná, přidávám si ji do oblíbených receptů.

  • Verísek | 25. 8. 2013 02:17

    Buchta je výborná O:-) Je mi 14 a peču a vařím vše takže za mě , buchta je naprosto jednoduchá a výborná doma byla snědená v ten šup :-D DOPORUČUJI !! :-) :-) :-) <:-)

  • SKSandy
    SKSandy | 30. 3. 2013 20:20

    Dělala jsem podobnou: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 a čtvrt hrnku cukru moučka, 1 prdopeč, 1 lžička prášku do perníku, 1 vanilk. cukr, špetka skořice, 2 hrnky strouhané cukety, 1 hrnek oleje, 2 vejce, 1 malý bílý jogurt, troška rumu a rozinky či nasekané vlašské ořechy (dle chuti) Přidám foto :-)

  • jitka | 26. 1. 2013 17:58

    ahoj lidi ja tuhle buchtu delala gdiž sem bila mala tak sem to delala s mamkou tak sem si řrekla že bi to zvladl i male decko jeto pravda že se nateto buchtě neda nic skazit to ja svama lidi souhlasim jj :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • Evča | 10. 11. 2012 13:56

    Já teda nevím,co se dá na této buchtě pokazit ;-) ...je jednoduchá a mooc dobrá..zrovna jsem jí dodělala a voní celý byteček :-*

  • Naďaˇ | 14. 9. 2012 15:46

    Bezvadná,velice dobrá a na práci velice jednoduchá.Všem moc chutnala a děvčata si braly recept. :

  • Liborek | 12. 9. 2012 11:08

    asi jo :-S

  • Mirka | 12. 9. 2012 08:46

    Jsem kuchařkou v závodní jídelně už 8 let a buchta šla po upečení rovnou slepicím.Tak nevím......asi budu muset změnit zaměstnání,když nejsem schopna upéct buchtu.

  • natissa | 30. 8. 2012 10:23

    Výborná, já místo mléka dávám bílý jogurt, vejce dvě, polohrubé mouky také dva hrníčky, cukru také méně 8-) A buchta je prostě výborná :-*

  • RENČULINDA | 27. 8. 2012 16:23

    <:-) ;-) JUPÍ DNES JSEM JÍ ZKUSILA POPRVÉ A JE BÁÁÁÁÁJEČNÁ.DÍKY.

  • nika-Mo | 24. 8. 2012 13:25

    Recept je jednoduchý, výsledná buchta je výborná - vlhká. Jen cukru je zbytečně moc, dala jsem třetinu a je to sladké až dost.

  • Sisi | 17. 8. 2012 18:15

    ta buchtička je výborná,celý rodině moc chutnala a je velice jednoduchá a rychlá :-) pečeme jí dost často. ;-)

  • Terka | 13. 8. 2012 21:03

    Já to pekla dle receptu, jen jsem tam ještě přidala koupený pytlíček skořicového cukru. Výsledek je - perník :-D ale je to moc dobrý. Ale voní to jako perník, vypadá to jako perník a chutná to jako perník :-D

  • lucie98 | 4. 8. 2012 08:44

    bohužel jsem hodnotila....ale spletla si recept...tohle neni ta dobrá cuketová,co jsem vyzkoušela...!jaká j nevím...ale omlouvám se za zmatky!

  • lucinecek | 31. 7. 2012 17:33

    také se mi nepovedla....a je taková divná:((((

  • Alča | 30. 7. 2012 19:41

    Vůbec se mi nepovedla, bohužel :( A to jsem se tolik těšila - kraje moc, vnitřek mokrý...A to jsem pekla na stosedmdesát hodinu (protože pořád nebyla)....tak nevím, určitě si ho nedám do oblíbených.

  • iwiček | 12. 7. 2012 12:21

    výborná,jednoduchá,rychlá,detičkám moc chutnala :-)

  • fIRCON | 20. 9. 2011 07:38

    Dala jsem méně cukru a ten ještě půl na půl obyč se třtinovým. A taky místo polohrubé mouky mouku celozrnnou. Výsledek je super, buchta je moc dobrá :-)

  • JJ | 17. 9. 2011 08:46

    Já místo polevy ušlehám šlehačku a anastrouhám čokoládu a je to famózní zákusek. :-P Nebo jsem ušlehala pařížskou šlehačku,taky bomba. :-P Musí se dávat 2 šlehačky. :-)

  • Petr Hájek | 7. 9. 2011 20:31

    Buchta je výborná. To jsme si pochutnali celá rodina. A hlavně jednoduchá a rychlá. :-P

  • 13ka | 24. 8. 2011 14:21

    Trochu jsem té cuketě nevěřila,ale výsledek je famózní . (Také jsem přidala méně cukru)

  • wikýsek
    wikýsek | 17. 8. 2011 19:59

    je to výborná buchta jenom jsem se naučila dávat jen jeden hrnek cukety a trošku vymačkaný aby nebyla tolik mokrá. Fakt každýmu doporučuji je to mňamka

  • rull | 8. 8. 2011 15:39

    Skvělá buchta, nadýchaná, doma byli všichni spokojeni.

  • hjgjz | 4. 8. 2011 18:49

    :-\ :-o

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 4. 11. 2010 10:42

    Děkujeme za upozornění. Recept je již opraven. ;-)

  • Ivana Samcová | 3. 11. 2010 17:13

    Dívala jsem se do svých receptů, které jsem si léta ukládala do počítače jako své oblíbené a recept je tam psán takto: 3 vejce, 3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, 1 hrnek oleje, 2 lžičky skořice, 1 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky nakrájené cukety na kostičky, 1/2 - 3/4 hrnku mléka. Snad vám to pomůže.

  • svišť | 1. 11. 2010 10:48

    A kde je ta cuketa ? Kolik cukru ? Olej a mouka bude asi na hrnečky, skořice lžičky? 1 Lžíce kakaa? :-S Věřím, že recept býval super, kdo tohle dá dohromady...

  • Tereza Kutinova | 18. 8. 2009 22:15

    Vyborna buchta - pouzila jsem marmeladu z cerneho rybizu a cokoladovou polevu a sklizela jsem pochvaly.

  • Zuzana Polzin | 1. 10. 2008 21:56

    Velice dobra buchta. Necekala jsem, ze se z cukety da neco tak dobreho upect. S marmeladou z bezinek a s cokoladovou polevou - dobrota! Davam za jedna!

  • Petra Šandová | 25. 8. 2008 14:48

    Buchta byla vynikající...polila sem čokoládou a posypala kokosem...jen jsem cuketu nastrouhala na hrubo...A dala ji tam celou..Všem moc chutnalo!!!

  • Petra | 15. 9. 2006 21:32

    moc dobré také u nás nikdo nepoznal že je z cukety

  • LP | 20. 9. 2005 16:37

    vynikající, skořice tomu dodá příjemnou chuť. Není poznat, že je to z cukety a všem moc chutnala

  • Alina | 31. 8. 2005 16:18

    Chutnalo, alespoň jsem spotřebovala cuketu, která mi na zahradě vyrostla

  • Anonym | 31. 8. 2005 13:47

    nechutnalo

  • V.V. | 16. 8. 2005 18:16

    Ajo, cuketa se nakrájí na kostičky může se také nastrouhat nahrubo.

  • Lenka Chourová | 16. 8. 2005 13:01

    Promiňte, zapoměla jsem napsat, že do koláče z cukety se švestkami nedávám do těsta kakao, ale jen skořici. Těsto má pekný vzhled, vypadá jako oříškové.

  • Lenka Chourová | 16. 8. 2005 12:55

    Já dělám takový koláč také. Cuketu strouhám. Těsto dám na plech, pokladu syrovými půlenými švestkami a posypu drobenkou. Je to vynikající. Doporučuji zkusit. Koláč má moc dobrou chuť. Kdo ochutnal, nechtěl uvěřit, že je to koláč z cukety.

  • Zdeňka Svačinová | 15. 8. 2005 21:12

    Já peču tuto buchtu taky,bez mléka a cuketu strouhám.Je moc dobrá.

  • Aja | 15. 8. 2005 19:29

    P. Vencová, cuketa se nestrouhá?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Cukr Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

185
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
120
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
105
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
53
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok (přívarek)
Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Hrnečková bublanina
Hrnečková bublanina
Hrnečková paštika
Hrnečková paštika
Hrnečková pomerančová bábovka
Hrnečková pomerančová bábovka
Hrnečkové knedlíky
Hrnečkové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Hrnečková cuketová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact