Bábovku s kousky jemné bílé čokolády si zamilujete, nejen kvůli její snadné přípravě, ke které vám bude stačit hrneček místo složitého vážení. Podávejte jí nejlépe s malinami a šlehačkou.
Předehřejte troubu na 170 ° C. Ve střední misce prosejte spolu mouku, prášek do pečiva a sůl a dejte stranou. V menším kastrůlku rozehřejte máslo, přidejte cukr a vanilku a za stálého míchání povařte asi 2 minuty.
Poté odstavte a po jednom přidávejte vejce, vždy dobře rozmíchejte. Vlijte do mísy se sypkými surovinami a opět promíchejte dohladka.
3
Pak přilijte mléko a znovu dobře zamíchejte. Nakonec přisypejte nasekanou čokoládu a naposledy opatrně promíchejte.
4
Nalijte do připravené moukou vysypané formy a pečte 55-60 minut. Vyjměte z trouby a nechte 10 minut odstát. Opatrně vyklopte. Těsně před podáváním posypte moučkovým cukrem a nazdobte čerstvými malinami.