čokoládové hoblinky
nebo strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy receptu
1
Z mouky, másla, cukrů, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto, které necháme 30 minut v chladu odpočinout. Pak těsto rozválíme na tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu, dno propícháme vidličkou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
2
**Čokoládový krém:**
3
Smetanu přivedeme k varu, rozpustíme v ní máslo a na kousky rozlámanou čokoládu (nevaříme!). Krém nalijeme do vychladlého korpusu a necháme do druhého dne v chladu ztuhnout. Před podáváním posypeme koláč kakaem a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Výborný... jednoznačně gurmánská pochoutka :) Já jsem sice udělala při přípravě pár změn, ale základ je stejný. Moje změny (výsledek viz foto): špaldová polohrubá mouka (směs) s trochou kukuřičné mouky (množství viz recept), cukr třtinový (o něco méně) - a těsto jsem v elektrické troubě pekla při 200°C sotva 10 minut. Dále tři druhy hořké čokolády, ostružiny a kousky nektarinky, v závěru posypané kakaem. Delikatesa :)
Delala jsem dortu manzelovi k narozeninam a "vypujcila" jsem si tento krem.Cokoladu jsem pouzila 70%,krem krasne ztuhl,dodala jsem jeste par kulinarskych uprav ;-) a sklidila jsem chvaaaaaalu dokonce i od naseho kluka <:-) .Trikrat hura pro Jirku :-D :-D :-D