mleté maso - míchané
nejlépe 2díly hovězího a 1 vepřového
1
lžíce
mletá sladká paprika
1
ks
vejce
1
ks
cibule
hladká mouka
na zahuštění
strouhanka
na zahuštění
tymián
špetka
sůl
K naplnění
1
ks
maďarská klobása
nakrájená na malé špalíčky
Na zabalení
250
g
anglická slanina
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso zalijeme asi 100 ml mléka a necháme půl hodiny stát. Poté smícháme maso s vejcem, pokrájenou cibulí, kořením a přidáme asi lžíci strouhanky a mouky (aby těsto dobře drželo). Do navlhčené dlaně si dáme trochu masové směsi, do ní zabalíme špalíček klobásy (asi 4cm dlouhý) a uděláme váleček jako na čevabčiči (záleží na vás, jak velké, já radši menší). Poté šištičky obalíme anglickou slaninou, vložíme do pekáčku, trochu podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme na 180 stupňů min. 20 minut - dle velikosti "hříchů".
2
Jako příloha je nejlepší bramborová kaše nebo brambory.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.