• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hřibová čalamáda tety Liduš
Napište svůj komentář k receptu

Hřibová čalamáda tety Liduš

autor: allena89
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Nálev
    • 200
      ml voda
    • 400
      ml ocet
    • 6
      ks pepř celý
    • 6
      ks nové koření
    • 6
      ks bobkový list
    • 2,50
      kg hříbky dle chuti, mladé hříbky
    • 900
      g paprika - bílá
    • 600
      g cibule
    • 60
      g sůl
    • 300
      g cukr krupice
    • 250
      g olej
    • 300
      g kečup
    • 250
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Nálev svařit a nechat lehce vychladnout. Hříbky pokrájet, dát do hrnce, zalít vodou a nechat povařit cca 5 minut, po uvaření scedit a pořádně propláchnout vodou. Papriku nakrájet na nudličky, cibuli na větší kostičky.
2
Do velké mísy či hrnce dáme nakrájenou papriku a cibuli, scezené hříbky, přecedíme vychladlý nálev, aby tam nezůstalo koření, sůl, cukr, olej, kečup a rajský protlak.
3
Pořádně promícháme a plníme do skleniček, zavařujeme 15 minut.
4
Z této dávky vyjde 14 skleniček. Salát je prudce jedlý!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 28. 8. 2014 13:58

    Děkuji! Máte pravdu je prudce jedlá, nemám problém sníst jen tak celou skeničku :-)

  • recepty73
    recepty73 | 27. 8. 2014 20:18

    ...dělám si pod maso houby v rajčatech a čalamádu s houbami, do které přidávám i zelí ...chtěl jsem vyzkoušet Vaší čalamádu, protože už po přečtení jsem tušil, že to bude dobré, ale neměl jsem po ruce ingredience v potřebném množství, takže jsem musel trochu kouzlit: místo kečupu slazená rajské pyré z pasírovaných rajčat, houby - lesní směs, paprika bílá i červená se žlutou ...i ochutnávka už byla a čalamáda tety Liduš je opravdu prudce jedlá :-P ...doporučuji

  • allena89
    allena89 | 20. 8. 2014 15:34

    Samozřejmě tam být nemusí, můžete dát více rajského protlaku. Já osobně doporučuji dát domácí kečup z vlastních rajčátek.

  • Ivana | 19. 8. 2014 12:43

    Je nutný ten kečup?Nerada ho používám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Z hub Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr krupice Hříbky Kečup Nové koření Ocet Olej Paprika - bílá Pepř celý Rajský protlak Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Hnětynky

Hnětynky

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

75
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
48
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
37
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
24
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
18
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 19. 8. 2025: Komu se splní kariérní sny a kdo dnes překoná drobné překážky?

Denní horoskop na úterý 19. 8. 2025: Komu se splní kariérní sny a kdo dnes překoná drobné překážky?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Hry s cibulkami
Hry s cibulkami
Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Hříbky s kachními prsíčky
Hříbky s kachními prsíčky
Hříchy sedláka Míchy
Hříchy sedláka Míchy
Hříšný čokoládový koláč
Hříšný čokoládový koláč
Hubené fazolky pro chuť i dietu
Hubené fazolky pro chuť i dietu
  • Recepty.cz
  • Hřibová čalamáda tety Liduš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact