• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hřibová čalamáda tety Liduš
Napište svůj komentář k receptu

Hřibová čalamáda tety Liduš

autor: allena89
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Nálev
    • 200
      ml voda
    • 400
      ml ocet
    • 6
      ks pepř celý
    • 6
      ks nové koření
    • 6
      ks bobkový list
    • 2,50
      kg hříbky dle chuti, mladé hříbky
    • 900
      g paprika - bílá
    • 600
      g cibule
    • 60
      g sůl
    • 300
      g cukr krupice
    • 250
      g olej
    • 300
      g kečup
    • 250
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Nálev svařit a nechat lehce vychladnout. Hříbky pokrájet, dát do hrnce, zalít vodou a nechat povařit cca 5 minut, po uvaření scedit a pořádně propláchnout vodou. Papriku nakrájet na nudličky, cibuli na větší kostičky.
2
Do velké mísy či hrnce dáme nakrájenou papriku a cibuli, scezené hříbky, přecedíme vychladlý nálev, aby tam nezůstalo koření, sůl, cukr, olej, kečup a rajský protlak.
3
Pořádně promícháme a plníme do skleniček, zavařujeme 15 minut.
4
Z této dávky vyjde 14 skleniček. Salát je prudce jedlý!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 28. 8. 2014 13:58

    Děkuji! Máte pravdu je prudce jedlá, nemám problém sníst jen tak celou skeničku :-)

  • recepty73
    recepty73 | 27. 8. 2014 20:18

    ...dělám si pod maso houby v rajčatech a čalamádu s houbami, do které přidávám i zelí ...chtěl jsem vyzkoušet Vaší čalamádu, protože už po přečtení jsem tušil, že to bude dobré, ale neměl jsem po ruce ingredience v potřebném množství, takže jsem musel trochu kouzlit: místo kečupu slazená rajské pyré z pasírovaných rajčat, houby - lesní směs, paprika bílá i červená se žlutou ...i ochutnávka už byla a čalamáda tety Liduš je opravdu prudce jedlá :-P ...doporučuji

  • allena89
    allena89 | 20. 8. 2014 15:34

    Samozřejmě tam být nemusí, můžete dát více rajského protlaku. Já osobně doporučuji dát domácí kečup z vlastních rajčátek.

  • Ivana | 19. 8. 2014 12:43

    Je nutný ten kečup?Nerada ho používám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Z hub Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr krupice Hříbky Kečup Nové koření Ocet Olej Paprika - bílá Pepř celý Rajský protlak Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Kapr na černo

Kapr na černo

Boršč

Boršč

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
34
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
26
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
24
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
23
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Hry s cibulkami
Hry s cibulkami
Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Hříbky s kachními prsíčky
Hříbky s kachními prsíčky
Hříchy sedláka Míchy
Hříchy sedláka Míchy
Hříšný čokoládový koláč
Hříšný čokoládový koláč
Hubené fazolky pro chuť i dietu
Hubené fazolky pro chuť i dietu
  • Recepty.cz
  • Hřibová čalamáda tety Liduš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact