ks
kuřecí stehna
nebo naporcované kuře nebo králík
1
ks
cibule
2
stroužek
česnek
2
lžíce
máslo
1 -
sůl
koření
dle chuti: kmín, majoránka, grilovací...
250
g
hříbky
120
g
měkký sýr
-Apetito, Veselá kráva, Javor...
mléko
nebo smetana na zředění výpeku
Postup přípravy receptu
1
Do pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné a pokrájené hříbky. Přidáme porce osoleného a okořeněného kuřete (králíka) a máslo. Zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 25 minut péct.
2
Pak odklopíme a dopečeme za občasného podlití a přelítí výpekem doměkka a dozlatova. Porce kuřete (králíka) vyndáme na talíř, do pekáčku s výpekem dáme sýr, který necháme mícháním zcela rozpustit. Podle hustoty výpeku přilijeme trochu smetany nebo mléka. Pokud nám během přípravy sýrového výpeku kuře (králík) vychladlo necháme ho v něm ještě krátce prohřát.
3
Hříbkové kuře (králíka) podáváme s rýží, bramborem, těstovinami, bramborovými noky.