• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hráškový krém s krutony
Napište svůj komentář k receptu

Hráškový krém s krutony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 300
      g mražený hrášek 2 sáčky hrášku Nowaco
    • 75
      g pórek
    • 1
      dl smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý
    • zeleninový vývar
    • máslo
    • celozrnný chléb na krutony

Postup přípravy receptu

1
Na másle orestujete porek, ale ne moc do tmava. Přidáte hrášek a hned zalijete vývarem. Vývaru ne moc, aby polévka nebyla moc řídká. Vařit zhruba jen 5-6 minut, aby hrášek neztratil svou barvu. Poté rozmixujete tyčovým mixérem co nejvíc a zcedíte přes co nejjemnější sítko.
2
Scezenou polévku ochutíme solí a pepřem a přilejeme smetanu a našleháme tyčovým mixérem. Krátce povaříme, odstavíme a vmícháme kousek chlazeného másla. Na plech s pečícím papírem nakrájíme celozrnný chléb a dáme asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Polévku ihned servírujeme s připravenými krutony.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hráškový krém

Hráškový krém

Žampionový krém s krutony

Žampionový krém s krutony

Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy

Chřestovo-hráškový salát s japonskými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 20. 3. 2016 11:02

    Je fantasticky. I kdyz pochybuju, ze to do partnera dostanu, ale co, dame si s dcerkou :-) Diiiky :-)

  • Zuta | 21. 7. 2015 20:15

    Příjemný recept bez nesehnatelných surovin typu pancetta apod. :) s mírnou úpravou vařím poněkolikáté, miluju sladkou chuť hrášku :)

  • agentkamakepeaceova
    agentkamakepeaceova | 19. 4. 2015 15:20

    Výborná máslovo-smetanová jemná chuť O:-) Rychlá příprava, krásná barva. Necedím, mám ráda kousky, nechci jen vodu. Příště přidám 3 stroužky česneku.

  • agentkamakepeaceova
    agentkamakepeaceova | 19. 4. 2015 12:16

    :-P

  • agentkamakepeaceova
    agentkamakepeaceova | 19. 4. 2015 12:16

    Výborná, jemně máslovo smetanová chuť O:-) . Rychlá příprava, krásná barva. Neředím, kousky mi nevadí. Přidávám česnek.

  • agentkamakepeaceova
    agentkamakepeaceova | 19. 4. 2015 12:13

    Výborná, jemně smetanovo máslová chuť O:-) . Rychlá příprava, krásná barva. Neředím, kousky mi nevadí. Přidávám česnek.

  • agentkamakepeaceova
    agentkamakepeaceova | 19. 4. 2015 12:10

    Výborná, jemná, máslovo-smetanová chuť. Rychlá příprava, krásná barva. Necedím, kousky mi nevadí, nechci jen vodu. Přidám česnek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnný chléb Máslo Mražený hrášek Pepř mletý Pórek Smetana ke šlehání Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Thajská polévka

Thajská polévka

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
16
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Další doporučené recepty:

Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový krém
Hráškový krém
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok (přívarek)
Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Hrnečková bublanina
Hrnečková bublanina
  • Recepty.cz
  • Hráškový krém s krutony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact