• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hráškový krém
Napište svůj komentář k receptu

Hráškový krém

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hráškový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g hladká mouka
    • sůl
    • majoránka
    • 0,25
      ks celer
    • 4
      stroužek česnek
    • pažitka
    • 1
      balení mražený hrášek 1/2 Kg
    • 1
      l vepřový vývar nebo z masoxu
    • 50
      g hera

Postup přípravy receptu

1
Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme tmavší jíšku, majoránku a povaříme. Před dohotovením přidáme utřený česnek se solí. Sypeme pažitkou. Jíšku připravíme z Hery a hladké mouky - na mírném ohni mícháme dozlatova. Do talířů s polévkou sypeme osmaženou housku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hráškový krém s krutony

Hráškový krém s krutony

Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy

Chřestovo-hráškový salát s japonskými…

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veruuk | 4. 1. 2012 12:47

    Vynikající! Mňam! ;-)

  • zdena3
    zdena3 | 4. 12. 2010 13:40

    OPAVDU MOOOC DOBRA POLEVKA

  • Pája S | 2. 4. 2010 22:57

    Na prosto skvělá polévka.Místo celeru jsem dala 2xbrambory a nedala jsem majoránku,ale smetanu na zjemnění.S krutonky a slaninkou bezva.:-)

  • Marie Vlckova | 17. 3. 2008 14:04

    Pro anonyma: Nejprve uvarime v hrnci, potom trochu vychladle rozmixujeme v mixeru, vlejeme zpet do hrnce (kdo to umi, muze rozmixovat rucnim mixerem primo v hrnci, ale my od doby, kdy manzel "vymaloval" kuchyni rajskou omackou, protoze v ni nadelal zmolky, se rucnimu mixeru vyhybame) a pak pokracujeme podle predpisu od "osolime...". Polevka z cerstveho respektive mrazeneho hrasku je chutove sladsi nez ze suseneho hrachu-lusteniny. Uz jsme ji delali nekolikrat, jenom my masozravci si ji vylepsujeme osmazenou anglickou slaninou nakrajenou na kosticky, je vyborna.

  • Marie Vlckova | 16. 3. 2008 16:09

    Pro anonyma: Uvarime zmrazeny hrasek v hrnci, umixujeme v mixeru, vratime do hrnce a pokracujeme dle postupu (kdo to umi s ponornym mixerem, muze umixovat v hrnci, ale my od doby, kdy manzel vymaloval kuchyni rajskou omackou, protoze mela zmolky, ponorny mixer nepouzivame). Polevka z cerstveho respektive zmrazeneho hrasku je chutove sladsi nez ze suseneho hrachu ale je rychlejsi, suseny hrach se musi varit dlouho, mrazeny/cerstvy hrasek je zalezitost asi 30 minut od postaveni na sporak. Varili jsme tuto polevku uz nekolikrat, vsem nam chutnala, ale my masozravci jsme si ji vylepsili oprazenim kousku "streak bacon" - prorostla anglicka slanina oprazena nasucho na teflonove panvi a pridana do polevky. Moc dobre.

  • Anonym | 14. 3. 2008 10:00

    Moc to nechapu.. nejprve varime /asi v hrnci/ pak teprve vlijeme do hrnce :) a znovu varime?? A jaky je rozdil mezi touto polevkou /resp. timto hraskem/ a polevkou z hrachu jako lusteniny v krabicce? Dekuji

  • Jan Rop | 27. 1. 2008 18:57

    Je opravdu výborná.

  • Zdenek | 8. 8. 2007 01:51

    Zkuste místo jíšky Tebi , pochopitelně aš na talíři

  • Hana Janů | 12. 12. 2006 17:51

    Velmi jednoduché, dělám vždy, když chci udělat k nějakému nákladnějšímu obědu polévku. Je velmi chutná

  • Jitka | 20. 11. 2006 19:52

    místo jíšky je možné dát 5 minut před dovařením polévky lžíci ovesných vloček

  • Nilda | 15. 11. 2006 19:25

    Tato varianta polévky je rychlá a dobrá, doporučuji

  • Jana Povolná | 4. 1. 2006 17:43

    My máme rádi vývar z uzeného masa a nakonec také přidáváme hrášek vcelku a také trochu toho uzeného....musím zkusit i tuto variantu,celer mě nikdy nenapadl.

  • Ewik | 3. 1. 2006 20:45

    Vynikající polévka,dělám jí už moc dlouho a vždy se zavděčím. Jen nechám trošku hrášku v celku a pak ho do polévky tak 5 min před koncem dám.

  • Aťa | 23. 8. 2005 21:12

    Když nemám jíšku z krabičky koupenou, tak ji také dělám z Hery nebo Zlaté Hané a je dobrá

  • Marta Hajkova | 23. 8. 2005 09:40

    pani Vlasto, jisku z Hery jsem jeste nezkousela - povede se ?

  • Ifuszka Slozilova | 21. 6. 2005 20:33

    Na 1. letni den jsem uvarila tento Hraskovy krem, ktery jsem tady nasla. Moc dobre :-)) zitra varim zase .....:o))

  • Aťa | 30. 8. 2004 19:25

    Dala jsem také hotovou jíšku "světlou" a opečené tousty, je to rychlé a lepší než z pytlíku.

  • Stáňa Nová | 21. 7. 2004 18:58

    Dávám rozpustnou zeleninovou jíšku Knorr a sypu kupovaným smaženým "hráškem". Rychlé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Hera Hladká mouka Majoránka Mražený hrášek Pažitka Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

69
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
17
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
17
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
17
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Hráškové rizoto
Hráškové rizoto
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok (přívarek)
Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
  • Recepty.cz
  • Hráškový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact