• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hráškový krém
Napište svůj komentář k receptu

Hráškový krém

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hráškový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g hladká mouka
    • sůl
    • majoránka
    • 0,25
      ks celer
    • 4
      stroužek česnek
    • pažitka
    • 1
      balení mražený hrášek 1/2 Kg
    • 1
      l vepřový vývar nebo z masoxu
    • 50
      g hera

Postup přípravy receptu

1
Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme tmavší jíšku, majoránku a povaříme. Před dohotovením přidáme utřený česnek se solí. Sypeme pažitkou. Jíšku připravíme z Hery a hladké mouky - na mírném ohni mícháme dozlatova. Do talířů s polévkou sypeme osmaženou housku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hráškový krém s krutony

Hráškový krém s krutony

Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy

Chřestovo-hráškový salát s japonskými…

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • veruuk | 4. 1. 2012 12:47

    Vynikající! Mňam! ;-)

  • zdena3
    zdena3 | 4. 12. 2010 13:40

    OPAVDU MOOOC DOBRA POLEVKA

  • Pája S | 2. 4. 2010 22:57

    Na prosto skvělá polévka.Místo celeru jsem dala 2xbrambory a nedala jsem majoránku,ale smetanu na zjemnění.S krutonky a slaninkou bezva.:-)

  • Marie Vlckova | 17. 3. 2008 14:04

    Pro anonyma: Nejprve uvarime v hrnci, potom trochu vychladle rozmixujeme v mixeru, vlejeme zpet do hrnce (kdo to umi, muze rozmixovat rucnim mixerem primo v hrnci, ale my od doby, kdy manzel "vymaloval" kuchyni rajskou omackou, protoze v ni nadelal zmolky, se rucnimu mixeru vyhybame) a pak pokracujeme podle predpisu od "osolime...". Polevka z cerstveho respektive mrazeneho hrasku je chutove sladsi nez ze suseneho hrachu-lusteniny. Uz jsme ji delali nekolikrat, jenom my masozravci si ji vylepsujeme osmazenou anglickou slaninou nakrajenou na kosticky, je vyborna.

  • Marie Vlckova | 16. 3. 2008 16:09

    Pro anonyma: Uvarime zmrazeny hrasek v hrnci, umixujeme v mixeru, vratime do hrnce a pokracujeme dle postupu (kdo to umi s ponornym mixerem, muze umixovat v hrnci, ale my od doby, kdy manzel vymaloval kuchyni rajskou omackou, protoze mela zmolky, ponorny mixer nepouzivame). Polevka z cerstveho respektive zmrazeneho hrasku je chutove sladsi nez ze suseneho hrachu ale je rychlejsi, suseny hrach se musi varit dlouho, mrazeny/cerstvy hrasek je zalezitost asi 30 minut od postaveni na sporak. Varili jsme tuto polevku uz nekolikrat, vsem nam chutnala, ale my masozravci jsme si ji vylepsili oprazenim kousku "streak bacon" - prorostla anglicka slanina oprazena nasucho na teflonove panvi a pridana do polevky. Moc dobre.

  • Anonym | 14. 3. 2008 10:00

    Moc to nechapu.. nejprve varime /asi v hrnci/ pak teprve vlijeme do hrnce :) a znovu varime?? A jaky je rozdil mezi touto polevkou /resp. timto hraskem/ a polevkou z hrachu jako lusteniny v krabicce? Dekuji

  • Jan Rop | 27. 1. 2008 18:57

    Je opravdu výborná.

  • Zdenek | 8. 8. 2007 01:51

    Zkuste místo jíšky Tebi , pochopitelně aš na talíři

  • Hana Janů | 12. 12. 2006 17:51

    Velmi jednoduché, dělám vždy, když chci udělat k nějakému nákladnějšímu obědu polévku. Je velmi chutná

  • Jitka | 20. 11. 2006 19:52

    místo jíšky je možné dát 5 minut před dovařením polévky lžíci ovesných vloček

  • Nilda | 15. 11. 2006 19:25

    Tato varianta polévky je rychlá a dobrá, doporučuji

  • Jana Povolná | 4. 1. 2006 17:43

    My máme rádi vývar z uzeného masa a nakonec také přidáváme hrášek vcelku a také trochu toho uzeného....musím zkusit i tuto variantu,celer mě nikdy nenapadl.

  • Ewik | 3. 1. 2006 20:45

    Vynikající polévka,dělám jí už moc dlouho a vždy se zavděčím. Jen nechám trošku hrášku v celku a pak ho do polévky tak 5 min před koncem dám.

  • Aťa | 23. 8. 2005 21:12

    Když nemám jíšku z krabičky koupenou, tak ji také dělám z Hery nebo Zlaté Hané a je dobrá

  • Marta Hajkova | 23. 8. 2005 09:40

    pani Vlasto, jisku z Hery jsem jeste nezkousela - povede se ?

  • Ifuszka Slozilova | 21. 6. 2005 20:33

    Na 1. letni den jsem uvarila tento Hraskovy krem, ktery jsem tady nasla. Moc dobre :-)) zitra varim zase .....:o))

  • Aťa | 30. 8. 2004 19:25

    Dala jsem také hotovou jíšku "světlou" a opečené tousty, je to rychlé a lepší než z pytlíku.

  • Stáňa Nová | 21. 7. 2004 18:58

    Dávám rozpustnou zeleninovou jíšku Knorr a sypu kupovaným smaženým "hráškem". Rychlé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Hera Hladká mouka Majoránka Mražený hrášek Pažitka Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Masové závitky

Masové závitky

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

43
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
31
Okurkový salát s Kyškou
Okurkový salát s Kyškou
28
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Nejdřív řádil jako Vinnetou a teď... Kotek bude Gott-ek!

Nejdřív řádil jako Vinnetou a teď... Kotek bude Gott-ek!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Hráškové rizoto
Hráškové rizoto
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok (přívarek)
Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
  • Recepty.cz
  • Hráškový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact